Élet-Stílus

Koeman nem ígér támadófutballt

Erwin Koeman szövetségi kapitány a portugálok és a dánok elleni vb-selejtező kapcsán elmondta: csak maximális teljesítménnyel van esély a győzelemre. A holland edző szerint ugyanakkor védekező stílusban is lehet 1-0-ra győzni...

A soron következő két világbajnoki selejtezőről a szakvezető hétőn elmondta, hogy a csapatnak csak akkor van esélye a győzelemre, ha mindenki a legjobb formájában lép pályára.

„Komolyan készülünk a portugálok elleni mérkőzésre, mindkét csapatnak győznie kell, amennyiben versenyben akar maradni, persze ez vonatkozik a svédekre és az éllovas dánokra is. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, minden egyes játékosnak a maximumot kell nyújtania. Csak akkor lesz esélyünk a sikerre, ha a legjobb mérkőzésünket játsszuk ebben az évben…”

Koeman nem ígér támadófutballt 1

A csoportban negyedik magyar csapat szakvezetője ezúttal sem ígér támadófutballt, mint elmondta: lehet támadó felállásban kikapni 4-0-ra, vagy éppen védekező stílusban 1-0-ra győzni.

Koeman a sérüléséből felépült Vanczák Vilmosra is számíthat Portugáliában és Dániában: a svájci Sion védője csatlakozott a kerethez. A jó formában lévő Kabát Péter azonban nem kapott meghívót, holott a bő keretben még megtalálható volt a neve.

A kapitány szerint az újpesti csapatkapitánynál Priskin Tamás, Rudolf Gergely és Torghelle Sándor is előbbre tart, de „a válogatott kapuja természetesen mindenki előtt nyitva áll”.

U20-as vb: siker esetén olasz randevú

Az olasz csapat lesz a magyar válogatott ellenfele a legjobb nyolc között, amennyiben Egervári Sándor együttese kedden legyőzi Csehországot az U20-as vb-n. Debreceni András várhatóan felépül szombaton szerzett combsérüléséből, Gosztonyi András is gyógyul megfázásából, de Korcsmár Zsolt játéka még mindig erősen kérdéses. Az újpesti játékos néhány milliméteres izomszakadást szenvedett, s csak akkor fog pályára lépni, ha keddig tökéletes állapotba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik