Élet-Stílus

Kikapott Londonban a Liverpool – videó

Kétszer is vezetett a Blackburn, de végül megsemmisítő vereséget szenvedett az Arsenal otthonában. Hat különböző játékos talált be a Rovers hálójába, a vendégek a második félidőre teljesen szétestek. A forduló rangadóján esélye sem volt a Liverpoolnak, a Chelsea Anelka és Malouda góljaival magabiztosan nyert.

Fél óra alatt kétszer szerzett vezetést az Emirates-ben a Rovers, de Arsene Wenger csapata átgázolt a folytatásban az ellenfelén. A francia szakember péntek óta az egyesület leghosszabb ideig hivatalban lévő trénere, és a csapata káprázatos futballal ajándékozta meg a nyolcadik fordulóban.

Nzonzi fejesénél nem tűnt túl hatékonynak az Arsenal védelme, Vermaelen a másik kapunál viszont már negyedik bajnoki gólját lőtte. Dunn megpattanó labdájával ismét vezetést szerzett a Blackburn, de innentől kezdve már csak a londoniak futballoztak.

Van Persie és Arsavin még az első félidőben 3-2-re fordított, majd a szünetet követően Fabregas, Walcott és Bendtner is beköszönt. Különösen a spanyol Európa-bajnok volt elemében: csapata negyedik gólját szerezte, és négy másik gólnál előkészítőként jeleskedett.

Győzelmével az Arsenal feljött a tabellán a negyedik helyre. A vezetést a Liverpoolt hazai pályán legyőző Chelsea vette át. A kékek végig veszélyesebben játszottak a Loki BL-ellenfelénél, és ennek a második félidőben meg is lett az eredménye: Drogba egy villámgyors támadás végén mintaszerűen játszotta meg a középen érkező Anelkát, és a francia nem hibázott.

A Pool hátrányban is csak szenvedett, és a hajrára teljesen kitámadt. Az utolsó percekben már csak bekkelt a Chelsea, majd egy szabadrúgás után eldöntötte a meccset. Ismét Drogba passzából született találat.

Hiába nyújtózkodik Reina Anelka góljánál (MTI/EPA)

Hiába nyújtózkodik Reina Anelka góljánál (MTI/EPA)

Gera Zoltán gólt szerzett, csapata, a Fulham pedig 2-2-re végzett a West Ham United otthonában. A vendégek a 41. perctől emberhátrányban játszottak, a magyar középpályás góljával vezetést szereztek. A három ponthoz nem volt elég, de végül egy döntetlent ért Gera első idei bajnoki gólja.

premier league, 8. forduló

Arsenal-Blackburn Rovers 6-2 (3-2)
Gól: Vermaelen (17.), van Persie (33.), Arsavin (37.), Fabregas (57.), Walcott (75.), Bendtner (89.), illetve Nzonzi (4.), Dunn (31.)

West Ham United-Fulham 2-2 (1-0)
Gól: Cole (16.), Stanislas (90.), illetve Murphy (47.-11-esből), Gera (57.)
Kiállítva: Dikgacoi (41., Fulham)

Everton-Stoke City 1-1 (0-0)
Gól: Osman (55.), illetve Huth (50.)

Chelsea-FC Liverpool 2-0 (0-0)
Gól: Anelka (60.), Malouda (90.)

Hétfő:
Aston Villa-Manchester City 21 ó

Korábban:
Manchester United-Sunderland 2-2
Wolverhampton Wanderers-Portsmouth 0-1
Hull City-Wigan Athletic 2-1
Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur 2-2
Burnley-Birmingham City 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik