Élet-Stílus

Talmácsi a mezőny végén Estorilban

Talmácsi Gábor az utolsó helyen zárta a szombati kvalifikációs tréninget, így holnap csak a 17. rajthelyről vághat neki a királykategória Portugál Nagydíjának.

A magyar motoros biztatóan kezdett Estorilban, hiszen pénteken három vetélytársát is megelőzte, de a második szabadedzésen már csak az olasz Marco Melandrit tudta maga mögé utasítani, miután gyengébb időt motorozott, mint tette azt pénteken.

Az időmérőn aztán valamicskét javított az egy nappal ezelőtti eredményén, de 1:39.320-as köre is csak a 17. helyre volt elegendő. A 17 pilótát számláló mezőnyben rajta kívül mindenki 1:39 percen belül teljesített.

Talma sereghajtóként startol (MTI/EPA)

Talma sereghajtóként startol (MTI/EPA)

A szabadedzéseken remeklő spanyol Jorge Lorenzo a szombati időmérő edzést is megnyerte, megelőzve csapattársát, az összetettben első olasz Valentino Rossit, valamint az három futamot kihagyó, Estorilban visszatérő ausztrál Casey Stonert.

A két kisebb kategóriában is spanyol motoros, 125-ben Julian Simon, 250-ben Hector Barbera szerezte meg a pole pozíciót. Utóbbi géposztályban Németh Balázs a 21. helyen zárta az időmérőt, Tóth Imre viszont limitidőn kívüli eredményt ért el, de az MTI-nek elmondta, mégis rajthoz állhat vasárnap Estorilban.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik