Élet-Stílus

Magyar érem a vívó-világbajnokságon

Nagy Orsolya megszerezte a női kardvívás első magyar egyéni világbajnoki érmét, a Törökországban zajló viadalon bronzot akasztottak a nyakába.

Az egyéniben háromszoros Eb-harmadik magyar a hongkongi Au Szin Jing , az ukrán Olga Zsovnir, az olasz Ilaria Bianco és az orosz Szofija Velikaja magabiztos legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol az ukrán Olga Harlannal csapott össze.

Ellenfele volt az esélyesebb, már csak azért is, mert megnyerte az idei Eb-t, csapatban pedig tavaly olimpiai bajnoki címet szerzett. Ezzel együtt Nagy Orsolya is reménykedhetett, mivel a versenynap folyamán korábban igencsak megbízhatóan vívott.

Nagy Orsolyan történelmet írt (MTI/EPA)

Nagy Orsolya történelmet írt (MTI/EPA)

Ezúttal is jól kezdett, szép, tiszta vágásokkal 3-0-ra elhúzott, Harlan azonban képes volt váltani, s előbb felzárkózott, majd el is lépett: 5-8-nál következett a pihenő, a vége pedig 7-15 lett.

Nagy Orsolya:

„Az elődöntő miatt azért vagyok egy kicsit szomorú, mert nem éreztem, hogy rosszul vívtam volna. Talán egy kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem. Mindezzel együtt, ha reggel elém teszik, akkor aláírom ezt a bronzérmet. Az eredményeim között természetesen ez áll az első helyen.”

A fináléban Harlannak nem adott esélyt a kétszeres olimpiai bajnok, amerikai Mariel Zagunis, aki 15-6-ra nyert, s ezzel 2005 után második vb-sikerét aratta és az elsőt egyéniben.

Benkó Réka két szép győzelem után éppen Harlannal szemben bukott el a 16 között. Gátai Róbert a legjobb 32, Berjozkin Anton egy körrel korábban, a 64 között fejezte be szereplését a férfi tőrözők versenyében.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik