Élet-Stílus

Apadhatnak a dugók

admin
admin

2009. 10. 03. 08:56

Kevesebb forgalmi terelésre, útlezárásra kell számítani október végétől a 4-es metró építési területén; a Fővám téren és a Kálvin téren is visszaadnak a forgalomnak egy-egy területet, újra a teljes vonalon jár majd a 2-es villamos.

A 4-es metró költségvetéséhez tartozik számos felszíni beruházás az Etele tértől a Baross térig, ennek keretében felújítják a kiskörutat, valamint a Móricz Zsigmond körteret, a Szent Gellért teret, a Fővám teret és a Kálvin teret is. A teljes 4-es metró projekt 60 százalékos készültségű, s bár az alagútépítés folyamatosan zajlik a kivitelezők innentől folyamatosan visszaadják a munkaterületeket a lakosságnak.

A beruházó DBR Metró Projekt Igazgatóság tájékoztatása szerint a Fővám térnél az állomásépítés munkaterülete a metró próbaüzemének megindításáig ugyan megmarad, de a 2-es villamos forgalma – több mint két év után – várhatóan október végén helyreáll. A IX. kerületi önkormányzattal együttműködve megújul a Csarnok tér, és a Vámház körút is végleges burkolatot kap október végéig – írták.

A Kálvin téren az állomás környezetében a munkagödör és a villamospálya között egy forgalmi sáv október végére elkészül, ezáltal a Szabadság-híd felől megnyílik a forgalom a kiskörút felé. Ezzel párhuzamosan a Múzeum körúton október 25-re végeznek a teljes útpálya kiépítésével, így 2 x 2 forgalmi sávon megindulhat a forgalom.

A Móricz Zsigmond körtéren az állomás szerkezetépítése befejeződött, október végére elkészül a szellőző is, ezt követően indulhat az állomás belső beépítése. A szakemberek a DBR közleménye szerint jelenleg azon dolgoznak, hogy a Bartók Béla útról a Fehérvári útra történő áthajtást – a munkaterület szűkülésével párhuzamosan – egy sávon 2010 tavaszától biztosítsák.

A Szent Gellért térre az elmúlt hetekben települtek át az Etele térről a pajzsokat kiszolgáló létesítmények és elindult a mozgólépcső lejtakna és a kijárat építése is. Emiatt a felső rakpart várhatóan csak 2010 őszén szabadulhat fel, de az alsó rakpart folyamatosan használható lesz.

A Baross téren egyelőre nem tervezik a felszíni forgalmi rend változtatását, arra várhatóan csak 2011 első felében kerülhet sor. A Bethlen Gábor utca sétálóutcává válik, elkészül egy új aluljáró is, átszállási kapcsolattal a 2-es és a 4-es metróvonalak között. Ekkor kezdik el felújítani a Thököly utat is a Dózsa György út és a Baross tér közötti szakaszon

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.