Élet-Stílus

Massa: a Renault ellopta tőlem a vb-címet

Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája azzal vádolta meg a Renault-istállót és annak korábbi versenyzőjét, Nelson Piquet, hogy a tavalyi Szingapúri Nagydíjon okozott szándékos balesettel megfosztotta őt az egyéni világbajnoki címtől.

A júliusi Magyar Nagydíj időmérő edzésén koponyasérülést szenvedett 28 esztendős versenyző szerint a tavalyi szingapúri futam végeredményét is meg kellett volna változtatni, miután kiderült, hogy Piquet szándékosan ment a falnak, elősegítve ezzel csapattársa, a spanyol Fernando Alonso győzelmét.

„Egyszerűen elrabolták tőlem a világbajnoki címet. Ez a csalás befolyásolta a pontverseny alakulását is, ezért vesztettem egy ponttal” – mondta Massa.

„A labdarúgásban ha kiderül, hogy egy csapat csalt, a megszerzett pontokat eltörlik, a klubot pedig alacsonyabb osztályba sorolják. A Renault esetében eltávolították a csapatfőnököt, de más nem történt. Ez érthetetlen…”
A Renault-t hibáztatja (MTI/EPA)

A Renault-t hibáztatja (MTI/EPA)

Felipe Massa a tavalyi szingapúri futamon a 13. pozícióban ért célba. Amikor Piquet balesete miatt beküldték a biztonsági autót, a Ferrari brazil pilótája bement a boxba üzemanyagért, azonban elinduláskor kirántotta a tankolócsövet, amelyet a szerelőknek kellett lecsatlakoztatniuk a versenyautójáról.

A brazil versenyző az incidens miatt sok időt vesztett, s emiatt már nem szállhatott harcba a pontszerző helyekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik