Élet-Stílus

Button már a hétvégén csúcsra érhet

Jenson Button akár már a hétvégi Japán Nagydíjon világbajnok lehet. Utánajártunk, hogy milyen eredmények esetén ünnepelhet Szuzukában.

Az már korábban eldőlt, hogy az idén új világbajnokot avatnak a száguldó cirkuszban. A végső győzelemre matematikailag még három pilóta esélyes, a brit Jenson Button, a brazil Rubens Barrichello és német Sebastian Vettel, ugyanakkor utóbbi 25 pontos hátránya miatt csak csoda folytán kerülhetne a trónra.

Button a siker kapujában (MTI/EPA)

Button a siker kapujában (MTI/EPA)

Jenson Button (84 pont) már Szuzukában világbajnok lehet. A brit pilóta máris ünnepelhet, amennyiben győz, s a jelenleg 15 pontos hátrányban lévő Barrichello nem végez a negyediknél jobb helyen. A második hely is aranyat érhet a Buttonnak, ha a brazil a hatodik, vagy annál rosszabb helyen zárja a futamot.

Ha az eddig hat futamon győztes Button harmadik, s közben 37 éves csapattársa nyolcadik lesz, vagy nem szerez pontot, akkor szintén a brit lesz a vb-győztes. Azonban ha a negyedik, vagy annál rosszabb helyen zár Szuzukában, csak akkor mondhatja magát világbajnoknak, amennyiben Barrichello – aki a szezonban két nagydíjat nyert meg – nem pontszerző helyen ér célba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik