Élet-Stílus

Börtönbe megy a volt Fradi-játékos

Két év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést kapott pénteken Jordan Robertson angol labdarúgó, aki tavasszal a Ferencvárosban szerepelt kölcsönben.

Az angol másodosztályban szereplő Sheffield United 21 esztendős játékosa tavaly karácsonykor halálos közúti balesetet okozott az M1-autópályán, Leicestershire közelében.

Robertson – aki tavasszal nyolc mérkőzésen lépett pályára az akkor még NB II-es Ferencvárosban – a bíróságon azt vallotta, hogy vezetés közben zenét váltott az iPodján, emiatt rohant bele a baleset következtében elhunyt Omar Mohamed autójába.

A szerencsétlenül járt 38 éves férfit helikopterrel szállították kórházba, de az orvosok nem tudtak segíteni rajta. Öt gyermeket hagyott hátra.

A vétkesnek talált angol labdarúgónak a szabadságvesztés mellett mellékbüntetésként öt évre bevonták a jogosítványát.

Robertson a Sheffield United saját nevelésű játékosa, 2006-ban került a klub felnőtt együtteséhez, de azóta számos csapatnál megfordult kölcsönben, legutóbb a Bury mezét viselte.

A sheffieldiek szóvivője az ítélethirdetés után elmondta, hogy a klub együtt érez az áldozat családjával, ugyanakkor szerinte „túl korai volna más egyebet mondani ebben az ügyben…”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik