Élet-Stílus

UTE-Fradi: balhéval számolnak a rendőrök

Minden eddiginél komolyabb biztonsági intézkedésekkel készül az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége, illetve a rendőrség a Ferencváros ellen szombaton sorra kerülő bajnoki mérkőzésre. A két csapat három éve nem találkozott, mindkét oldalon nagy a készülődés.

A klub csütörtöki sajtóbeszélgetésén Csehi István ügyvezető elmondta: a stadionhoz érkezőket több lépcsőben ellenőrzik majd, több millió forintból egy olyan hálót szerelnek fel a vendégszektor köré, amely bármiféle dobálást megakadályoz, a rendet pedig annyi rendőr biztosítja majd, amennyire nem volt még példa a magyar labdarúgás történetében.

Különleges bánásmód

“Három éve mindenki erre a mérkőzésre készül, van aki jó és van aki sajnos, rossz értelemben is, így a rendőrséggel már a múlt héten tartottunk egy egyeztetést – mondta Csehi. – A jegyeket már a stadion környékén fogjuk ellenőrizni, hogy a két csapat szurkolói még véletlenül se találkozhassanak egymással. A létesítményhez érve természetesen újabb ellenőrzések következnek, majd még a szektorok előtt is meg fogják motozni a drukkereket.”

A “különleges bánásmód” ezúttal az újságírókra és a VIP-vendégekre is érvényes lesz majd, ezzel az újpesti vezetők azt szeretnék elkerülni, ami a Debrecen-Ferencváros mérkőzésen történt, ahol egy fotós “látta el” a zöld-fehér drukkereket pirotechnikai eszközökkel.

Csehi hozzátette: egyelőre az okoz némi problémát, hogy a BKV csak egy külön metrószerelvénnyel járult hozzá a ferencvárosi ultrák utaztatásához, s arra mindössze 1200-an férnek fel, a klub pedig 2000 jegyet kapott a mérkőzésre.

Lezárják a Váci utat

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az utóbbi gondot megpróbálják orvosolni, mindenképpen arra törekednek, hogy a vendégdrukkerek szervezetten jussanak el a stadionhoz.

“Pontos számot nem szeretnék mondani, de annyit elárulhatok, hogy több száz rendőr lesz szolgálatban a mérkőzésen. Minden technikai feltétel adott a biztosításhoz, lovas és kutyás rendőrök is dolgoznak majd” – mondta, hozzátéve: elsősorban azt akarják megakadályozni, hogy a két tábor a stadionon kívül összecsapjon, de természetesen az arénában is mindent elkövetnek majd a rend fenntartásáért. Elterjedtek olyan hírek, hogy több zöld-fehér drukker próbál bejutni a hazai szektorokba, Tafferner ezzel kapcsolatban megjegyezte: erre külön figyelni fognak.

A mérkőzéssel kapcsolatos útlezárások részleteit csak pénteken hozzák nyilvánosságra, de azt már tudni lehet, hogy szombat 12-től 22 óráig teljesen lezárják a Váci útnak az Újpest Városkapu és Szusza Ferenc Stadion közötti szakaszát.

telt ház a szusza stadionban

Minden bizonnyal telt ház előtt rendezik meg szombaton a labdarúgó Soproni Liga egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapását, az Újpest-Ferencváros mérkőzést. Eddig mintegy 8500 belépőt értékesítettek, így valószínű, hogy a találkozóra minden jegy elkel, hiszen biztonsági okokból több szektort is lezárnak, ezért “csak” 11 ezren lehetnek majd a Szusza Ferenc Stadionban.

Az már biztos, hogy a vendégszektorba elfogytak a belépők, ezért is próbáltak korábban FTC-drukkerek a hazai lelátórészekre jegyet váltani. Az Újpest FC felhívja a figyelmet és arra kéri a zöld-fehér csapat szimpatizánsait, hogy ne próbáljanak jegyet vásárolni a hazai szektorokba, mivel az ide belépőt váltó FTC-drukkereket – biztonsági okokból – az esetleges konfliktusokat elkerülendő a Szusza Ferenc Stadion elhagyására szólítják fel.

—-1265 nap után ismét Újpest-Ferencváros—-

Több mint három év, egész pontosan 1265 nap után szombaton ismét Újpest-Ferencváros rangadót rendeznek a labdarúgó Soproni Ligában.

A két ősi rivális bajnoki csatája 104 éves múltra tekint vissza. Eddig összesen 204 mérkőzést játszott egymással a két gárda, az összesítésben a Ferencváros a jobb: a zöld-fehérek 93-szor diadalmaskodtak, 56 döntetlen mellett 55 lila-fehér siker született, a gólarány 395-289 az FTC javára. Ugyanakkor a felújított Szusza Ferenc Stadion átadása óta (2001) hazai környezetben még nem kapott ki az Újpest a derbin.

A két csapat utoljára a Ferencváros kizárását megelőző, azaz a 2005/06-os szezonban találkozott egymással: ősszel Újpesten 2-1-es hazai siker született Vermes Krisztián és Kovács Zoltán góljaival. A tavaszi “visszavágón” ismét a lilák diadalmaskodtak: az Üllői úton egészen a 92. percig vezetett a Ferencváros, ám Kovács Zoltán ekkor egyenlített, a 96. percben pedig Rajczi büntetőből a győzelmet is megszerezte a vendégeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik