Élet-Stílus

Luca Toninak elege van a harmadik ligából

Nem szeretne tovább a Bayern München tartalékcsapatában futballozni Luca Toni, a bajor alakulat világbajnok olasz támadója.

“Az edző korábban azt mondta: visszatérhetsz (az első csapatba), ha játszottál kilencven percet. Most viszont azt akarja, hogy továbbra is a tartalékokkal szerepeljek. Márpedig én jó formában érzem magam” – idézte őt szerdai számában a Bild című lap.

Szeptember közepén maga Toni közölte: kész a tartalékegyüttesben pályára lépni, s a harmadosztályban megmutatni, hogy ismét lehet rá számítani. A hórihorgas itáliai Achilles-ín-gondok miatt volt kénytelen átmenetileg felhagyni a játékkal, s bár a 2007/08-as bajnoki szezonban gólkirály volt, két müncheni idénye alatt pedig összesen 38 találatot szorgoskodott össze a Bundesligában, most mégsem egyszerű visszatérnie az első csapatba.

Toni (b) mosolya a kameráknak szól (MTI/EPA)

Toni (b) mosolya a kameráknak szól (MTI/EPA)

A harmadik vonalban már két mérkőzésen pályára lépett, Louis Van Gaal egy hazai kupatalálkozón is szerephez juttatta a múlt héten, bajnoki mérkőzésen, a Bajnokok Ligájában azonban továbbra sem számol vele.

“Százszázalékos állapotban kell lennie egy játékosnak ahhoz, hogy futballozhasson, Toni pedig nincs abban. Időigényes a visszatérés, még akkor is, ha maga az adott futballista úgy gondolja, hogy formában is van” – indokolt a holland tréner.

Toni remélt visszaútját felettébb nehézzé teheti, hogy – míg ő a nyár folyamán egyetlen meccsen sem játszott – a müncheniek 30 millió euróért leigazolták a német válogatott csatárt, Mario Gomezt, továbbá a horvát válogatott Ivica Olicot, s Louis Van Gaal rendelkezésére áll az a fiatal Thomas Müller is, aki időközben a kispadra “ültette” Miroslav Klosét, több mint meggyőző teljesítményével kiszorítva a kezdőcsapatból a német válogatott alapemberét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik