Élet-Stílus

Adebayornak fizetnie kell

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) sportszerűtlen gólörömért csütörtökön 25 ezer font megfizetésére kötelezte, valamint két bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Emmanuel Adebayort, a Manchester City csatárát. Utóbbi ítélet végrehajtását 2010 decemberéig felfüggesztették.

A togói támadó szeptember 12-én korábbi csapata, az Arsenal elleni találkozón gólját követően hergelte az Ágyúsok szurkolóit, akiket annyira megvadított ezzel, hogy csak a rendőrök és biztonságiak tudták őket a helyükön tartani, de így is folyamatosan dobálóztak a pályára. Az incidensben a biztonsági szolgálat egyik embere megsérült, Adebayor később bocsánatot kért viselkedéséért.

Adebayornak fizetnie kell 1

“A döntés meghozatala előtt a fegyelmi testület számításba vette a játékos beismerő vallomását, illetve nyilvános bocsánatkérését, valamint a szurkolók feltűnően provokatív megjegyzéseit” – áll a szövetség írásos indoklásában. “Ezzel együtt a testület megállapította, hogy a futballistáknak felelősséget kell vállalniuk a pályán elkövetett cselekedetekért, az ehhez hasonló ünneplés pedig elfogadhatatlan, valamint veszélyezteti a nézők biztonságát.”

Adebayor szeptember 17-én három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ugyanezen a találkozón szándékosan megtaposta az Arsenal holland labdarúgóját, Robin van Persie-t, aki az eset nyomán fejsérülést szenvedett.

Az összecsapást 4-2-re a Manchester City nyerte, többek között éppen a londoniaktól nyáron 25 millió fontért megszerzett togói remeklésének köszönhetően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik