Élet-Stílus

Toporzékolt a Liverpool trénere – videó

Bombameglepetés született a Loki csoportjának másik meccsén, a Liverpool simán kikapott a Firenze vendégeként. A vörösök trénere elfogadhatatlannak nevezte csapata teljesítményét, Gerrardéknak össze kell kapniuk magunkat, hiszen a hétvégén a bajnokságban a Chelsea-vel játszanak.

„Nem emlékszem még egy olyan meccsre, mint a mai. A csapat még soha nem játszott ennyire rosszul, és biztosíthatom a szurkolókat, hogy nem is fog” – nyilatkozta nem sokkal a lefújást követően Rafael Benítez. „Főleg az első félidőben rengeteget hibáztunk, a játékosok egytől-egyig elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottak.”

Az angolok játéka a második félidőre némileg feljavult, de addigra már két góllal ment a Fiorentina, és az olaszok magabiztosan megőrizték az előnyüket. „Jobbak voltak nálunk, győzelmet érdemeltek. A vereség azért idegesít, mert semmi olyat nem mutattak, amire ne készültünk volna. Tudtuk Joveticről, hogy nagyon veszélyes, mégis lőtt két gólt.”

A spanyol szakember szerint a vereségben nagy szerepet játszott az új lesszabály is. Az első találatánál a régi szabály szerint az asszisztensnek lest kellett volna intenie, mert Adrian Mutu méterekkel a védők mögött állt. A román légiós azonban nem avatkozott játékba, a gólszerző montenegrói Stevan Jovetic pedig nem volt lesen.

“Ez a szabály mindent megváltoztatott – mondta Benítez. – Rengeteg olyan helyzet van, amelyben nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy az adott futballista játékba avatkozik-e, vagy sem. Mindazonáltal Jovetic teljesen jó pozícióban volt, ez pedig a mi hibánk.”

Cesare Prandelli, a Fiorentina mestere azonban érthetően elégedett volt, miután csapata látványos és eredményes játékkal szerezte meg első pontjait az E csoportban. „Nagyon összeszedettek és szervezettek voltunk, a csatárok pedig a legjobb pozíciókban tűntek fel a gyors ellentámadásainknál – értékelt Prandelli. – Amióta én vagyok a vezetőedző, még nem láttam ilyen jól játszani a fiúkat, mint a keddi első félidőben. Azt hiszem, azzal a teljesítménnyel feladtuk a leckét a Liverpoolnak.”

A szakvezető külön kiemelte a firenzeiek góljait szerző 19 éves Joveticet, aki Prandelli szerint nagyon sokat fejlődött, mert tavaly még öncélúan használta kitűnő képességeit, mostanra azonban minden megmozdulása a csapat eredményességét szolgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik