Élet-Stílus

„Miért kellene szeretni a Debrecent?”

A nemzetközi fórumokon alig akad hozzászólás, a magyar oldalakon azonban nem fogták vissza magukat a látogatók, egyikük szerint a felnőtt és a 20 éven aluli válogatott után a Loki is bekopogtatott az elit kapuján, de rávágták az ajtót. Ilyen és hasonló beírásokból szemezgetünk a francia Lyon négygólos győzelme után.

A labdarúgással foglalkozó nemzetközi portálok látogatóit nem hozta lázba a Olympique Lyon magyarországi vendégjátéka, sima győzelme. Valahogy úgy vannak vele, hogy a nagycsapat legyőzte a kicsit, és vállrándításnál többet nem ér az ügy.

A goal.com híre alatt is mindössze néhány hozzászólás található, és ezek kivétel nélkül a francia csapatot egy pazar szabadrúgásból szerzett góllal és két gólpasszal segítő Miralem Pjanicot dicsőítik. „Ő egy nagy játékos” – foglalta össze a lényeget egy bizonyos Luis Jörgensen Svédországból.

A mérkőzés előtt még bizakodtak a Loki-hívek (MTI)

A mérkőzés előtt még bizakodtak a Loki-hívek (MTI)

A magyar oldalak olvasói lényegesen nagyobb aktivitással nyomogatták a gombokat a billentyűzeten, mint a külhoni futballbarátok. „Még jó, hogy nem játszott hat kezdője a Lyonnak, és aki pályára lépett, az is csak félgőzzel hajtott. Lehet, jobban megszórtak volna minket, ha komolyabban vesznek!” – írta „az isten” a Loki hivatalos weboldalán.

„Szerintem a kapus eladta a meccset, 4 gól… zakó??” – gyártott összeesküvés-elméletet „milkacsoki7″, akit ezért el is tessékeltek a fórumról, azt persze nem idézzük, hogy hova is takarodjon… „A Debreceni VSC sokkal, ezerszer jobb volt a Lyonnál!” – zárta le a vitát Gadácsi Dávid, akiről azt nem állítanánk, hogy nem látta a mérkőzést, nyilván elfogult…

A Nemzeti Sport weboldalán persze akadnak bőven olyan szurkolók, akik kevésbé látják szépnek a Lokit és a magyar futballt. Lele26 ezt szóvá is tette: „A sok áldrukker, aki együtt örült velünk a Loki BL-be jutásának, most hogy a Debrecen egy tényleg gyenge produkcióval zakózott, most szitkozódik, káromkodik.” Úgy kapunk teljes képet a mérkőzés utáni hangulatról, ha idézzük a „másik oldal” véleményét is.

„A félelmem bekövetkezett, beleszaladtunk egy rendes zakóba. Vereséget vártam, és nem értem Vincze Ottót (a TV2 szakkommentátora – a szerk.), hogy milyen eredményt várt, és minek alapján? A nemzeti válogatott, az U-20-ok és a Loki bekopogtatott az elit ajtaján, de jól ránk b…ták az ajtót, hogy tudjuk, hogy hová tartozunk!” – pötyögte a gépbe „clapton”.

„Nem értem, hogy miért kellene szeretni a Debrecent? Az égvilágon semmi nem volt a játékukban, ami megfogott volna, ami szép a fociban.

Semmi váratlan húzás, vagy legalább hajtás. Egy olyan csapatot hogyan lehet szeretni, amelyik be van szarva az ellenféltől? Jól leégette a magyar labdarúgást, ennyi…” – vonta le a következtetést „bombazo”.

Debrecen-Lyon 0-4

Az nb1.hu fórumán egyesek párhuzamot vontak a Debrecen és a holland Ajax Amsterdammal szemben 5-1-re alulmaradt Ferencváros 1995-ös hazai Bajnokok Ligája-premierje között.

„Azért az Ajax akkor világverő csapat volt (ha jól emlékszem, 95-ben BL-t nyertek, 96-ban döntőt játszottak), nem lebecsülve a Lyont, de legalább a 75. percig szoros volt a mérkőzés. A Debrecen amatőr hibát követett el a 3. percben, 16 méteren üresen hagyni egy embert! Sajnos az első góllal el is ment a mérkőzés. Remélem, a Debrecen jobban fog játszani a Fiorentina ellen.” „Bay” véleménye végszónak is tökéletes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik