Élet-Stílus

Lyonban tudták, hogyan kell megverni a Lokit

A lyoniak nyilatkozataiból kiderül, külön készültek a pontrúgásokra, amelyből három gólt szereztek a Debrecen ellen. A francia csapatnál örülnek a sikernek, s azzal számolnak, hogy három együttes harcol majd a csoportban a továbbjutásért. A magyar bajnokcsapatot nem sorolják ezek közé...

„Az edzőnkkel még a mérkőzés délelőttjén is videóztunk, Claude Puel felhívta a figyelmet arra, hogy szögleteknél ott nem áll védő, ahonnan az első gólt szereztem. Miré Pjanic kiválóan adta be a labdát, csak be kellett lőnöm” – mondta a gólzsákot kinyitó Kim Källström, aki elárulta, szeret Budapestre járni. „Mindig győztesen távoztam ebből a stadionból, négy mérkőzésen nyertem itt a csapataimmal” – tette hozzá a svéd középpályás.

Az első fordulóban, a Fiorentina ellen győztes gólt szerző, és ezúttal is góllal, emellett két gólpasszal jelentkező Pjanic szerint a kiváló kezdés volt a győzelem kulcsa. „Nem ment rosszul a játék, ugyanakkor ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat jó teljesítményt nyújtott” – mondta a meccs legjobbja.

A Lyon „lenyomta

A Lyon „lenyomta” a Lokit (MTI)

„Megkönnyítettünk a dolgunkat azzal, hogy a meccs elején kétszer is betaláltunk” – csatlakozott az előtte szólóhoz Sidney Govou, aki kiemelte, hogy külön készültek a pontrúgásokra.

„Az utolsó napokban meglehetősen sokat gyakoroltunk ezeket a játékszituációkat, miután az edzőnk kifigyelte, hogy ezekkel meglephetjük a Debrecent” – tette hozzá a 30 éves támadó.

Debrecen-Lyon 0-4

A játéknap további mérkőzéseinek gólösszefoglalója – itt.

Valamennyi lyoni játékos megjegyezte, örül a győzelemnek és fontosnak tartja a Budapesten megszerzett pontokat, ezzel együtt a megszólalók tisztában vannak azzal, hogy Fiorentina és Liverpool elleni találkozók döntenek majd a továbbjutásról.

„Nem örülök annak, hogy a Fiorentina megverte a Liverpoolt, ezzel ugyanis háromesélyessé vált a továbbjutás. Úgy számolom, hogy tizenegy ponttal ott lehetünk a legjobb tizenhat között” – nyilatkozta a klub vezetője, Jean Michel Aulas.

Nos, hat pont már a zsákban van…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik