Élet-Stílus

Kié lesz az idei Rotary-díj?

Boldizsár Ildikó, Balázs Attila és Darvasi László regényei versengenek idén a Rotary Irodalmi Díjért (RID). A rangos kitüntetést október 9-én adják át.

A díjat az a könyvhéttől-könyvhétig, magyar nyelven megjelent, eredeti irodalmi alkotás – regény, novella, verseskötetet – kaphat, amely a magas irodalmi értékén túl, leginkább kifejezi a Rotary eszmeiségét. A nyolctagú zsűri huszonöt megjelent irodalmi művet értékelt, és szavazataik alapján a RID Kuratóriuma választotta ki a díjazásra javasolt három alkotást. Ennek alapján a legjobb három kötet közé került Boldizsár Ildikó Királylány születik című könyve, Balázs Attila Kinek Észak, kinek Dél című „történelmi regénye” és Darvasi László Virágzabálók című, klasszikus értelemben vett „nagyregénye”.

Hogy melyik mű lesz a nyertes, azt a Rotary Irodalmi Díj főtámogatója a Duna Televízió, A Rotary Irodalmi Díj gálaestje című műsorából tudhatják meg a nézők október 9-én este kilenc órától. A Műsorvezetőként Varga Edit és Teszári Nóra várja a nézőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik