Élet-Stílus

Jegelték Polanski új filmjét

Roman Polanski letartóztatása bizonytalanná tette legújabb filmje, a The Ghost című politikai thriller befejezését.

Jeff Berg, az Oscar-díjas filmrendező ügynöke szerint a produkció vágása már többé-kevésbé kész, de hátravannak még az utómunkálatok olyan fázisai, mint a filmzene vagy a hangkeverés – jelentette a The Los Angeles Times keddi online kiadása.

A Robert Harris regénye nyomán született The Ghost (A bértollnok) egy kitalált brit vezető politikusról szól, aki a hatalomból való távozása után felfogad egy írót, hogy vesse papírra emlékiratait. A politikust Pierce Brosnan, a szerzőt Ewan McGregor játssza az év elején Németországban leforgatott filmben.

A regény annak idején vihart kavart Nagy-Britanniában, mert a főhős túlságosan emlékeztetett Tony Blair korábbi kormányfőre, aki nagyot vesztett népszerűségéből, amikor a végsőkig kitartott Amerika mellett a terrorizmus elleni küzdelemben – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.
A film forgalmazási jogát már több országnak, többek között Németországnak és Franciaországnak is eladták, de amerikai szerződése még nem volt.

“Roman filmjeinek nem probléma forgalmazót találni” – mondta bizakodva Berg, aki szerint ezúttal sem lesz gond.
Polanskit a hét végén tartóztatták le Zürichben, ahova életműdíja átvételére érkezett egy filmfesztiválra. Harminc éve az Egyesült Államokban liliomtiprás miatt indítottak ellene eljárást, de megszökött az ítélet elől, és azóta Franciaországban élt. Egyelőre bizonytalan, mikor kerülhet ki a rács mögül, kiadják-e az amerikai igazságszolgáltatásnak, és ennek függvényében mikor folytathatja a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik