Élet-Stílus

Gyászmisét tartanak Bujtor emlékére

A barátok, a tisztelők csütörtökön 15 órától róhatják le kegyeletüket Bujtor István sírjánál Balatonszemesen. A színész-rendezőt aznap 13 órakor szűk családi körben helyezik örök nyugalomra.

A múlt pénteken elhunyt Bujtor István lelki üdvéért október 7-én (szerdán) 16.30 órakor a budapesti Szent István-bazilikában tartanak gyászmisét – olvasható a veszprémi Petőfi Színház honlapjára feltett közleményben.

Lélekharag tövében lesz a sírja

Lapunk megkereste a balatonszemesi polgármesteri hivatalt Bujtor István temetésével kapcsolatban, ám a család kérésére további információt nem közöltek. Az FN.hu ugyancsak megkereste a balatonszemesi temetőt fenntartó Szemesért Kht-t, ám a társaság elmondása szerint a család nem kért tőlük segítséget a temetés megszervezésével kapcsolatban. A család továbbra is elzárkózik a média elől.

Bujtor Istvánt a Somogy Televízió internetes honlapjának keddi híradása szerint testvére, Latinovits Zoltán sírhelyével szemben, a lélekharang tövében temetik el a balatonszemesi temetőben. A család kérése a temetésen csak a közeli hozzátartozók vesznek részt.

Rejtélyes betegség

Bujtor István halálát az Állami Népegészségügyi Központ igazgatójának keddi közlése szerint tüdőembólia, keringési és légzési problémák okozták. Ám – ahogy lapunk kedden megírta – a tüdőembólia csak a halál oka, az előzménye, azaz a kiváltó ok egyelőre még homályban van.

Képgaléria Bujtor Istvánról!

Képgaléria Bujtor Istvánról!

A Balázs Béla-díjas színészt, rendezőt múlt pénteken 67 éves korában érte a halál Budapesten. A művészt a veszprémi színház és a megyei önkormányzat saját halottjának tekinti.

A népszerű színész július végén lett rosszul, életveszélyes állapotban szállították a veszprémi kórházba. A család felhatalmazása alapján annyit közöltek, hogy szervezetében súlyos (candida gomba) fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol egészen szeptember 24-ig az intenzív osztályon kezelték. Lapunk információi szerint a színész-rendezőnél már a Veszprémi Megyei Kórházból való átszállítása óta sem voltak agyi életjelei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik