Élet-Stílus

BL: rangadó Münchenben és Manchesterben

Szerdán „semleges", de korántsem izgalommentes játéknap vár ránk a Bajnokok Ligájában. A fő helyen a Bayern-Juventus rangadó szerepel a menüsorban. A Manchester United a német bajnokot fogadja, a sípot pedig Kassai Viktor fújja.

Münchenbe látogat a mumus

A német és az olasz rekordbajnok múltbeli csatáiból zömében a Juventus került ki győztesen, egy vereség mellett három győzelmet számol a Bayernnel szemben a Bajnokok Ligájában.

A müncheni csapat a csoportkörben meglehetősen régen, 2004. október 3-án kapott ki utoljára hazai pályán, igaz, akkor éppen a „zebrák” vitték el a pontokat Olympiastadionból. A győztes gólt a 90. percben Alessandro Del Piero szerezte, aki Diegóval egyetemben felépült sérüléséből, Fabio Cannavaro, valamint Mohammed Sissokko viszont el sem utazott Münchenbe.

Hamburgi vereséggel hangolt a Bayern (MTI/EPA)

Hamburgi vereséggel hangolt a Bayern (MTI/EPA)

Luis van Gaal, a Bayern München holland vezetőedzőjének külön is akad elszámolnivalója az itáliaiakkal, tekintve, hogy az 1996-os fináléban az akkor címvédő csapatát, az Ajaxot a Juventus intézte el tizenegyesekkel. „Az első perctől kezdve megpróbálunk a német együttes fölé kerekedni” – fújta meg a harci kürtöt Felipe Melo, a Juventus brazil középpályása.

A csoport másik meccsén a Bayern München elleni háromgólos vereséggel rajtoló Maccabi Haifa Girondins Bordeaux otthonában próbál meg javítani. A francia aranyérmes a nyitó fordulóban értékes pontot szerzett Torinóban, most pedig három ponttal kecsegtető mérkőzés vár rá – legalábbis a papírforma szerint.

Kassai dirigál az Old Traffordon

Az első körben egyaránt vereséget szenvedett CSZKA Moszkva és Besiktas egymással bíbelődik a B jelű négyesben, miközben Manchester United és VfL Wolfsburg akár a csoportelsőségről is határozó rangadót játszik az Old Traffordon. A sípot Kassai Viktor fújja majd. A tavalyi döntős angol csapat vára 2005 februárja óta bevehetetlen, de a korábban az Intert és Newcastle Unitedet erősítő Obafemi Martins és társai azon vannak, hogy szerda este megszakadjon a nagy sorozat.

„Rooney, Owen és Berbatov egymaga képes eldönteni egy-egy mérkőzést, de a Manchesterben még a védők is gólveszélyesek, tehát nagyon oda kell figyelnünk” – magyarázta a nigériai támadó, aki saját csapatáról így vélekedik: „Nálunk nincsenek nagy nevek, de sok tehetséges játékosunk van, kiváltképp Dzeko és Grafite, mind a ketten nagyszerű futballisták.”

Wayne Rooneyék a német bajnokot fogadják (MTI/EPA)

Wayne Rooneyék a német bajnokot fogadják (MTI/EPA)


Lassana Diarra kidőlt Madridban

A C jelű négyesben az erőviszonyokat tekintve könnyű este vár az FC Zürichet vendégül látó AC Milanra, míg a szezonban eddig valamennyi mérkőzését megnyerő, legutóbbi négy fellépésén az ellenfeleknek összesen 15 gólt berámoló Real Madrid az Olympique Marseille-t fogadja. Manuel Pellegrininek, a királyi klub vezetőedzőjének a védelem összetételét illetően akadnak gondjai: Alvaro Arbeloa, Christoph Metzelder után ugyanis legutóbb Lassana Diarra is kidőlt a sorból, és Sergio Ramos sem teljesen fitt, ennek ellenére az ő neve fellelhető a keretben.

Javítana a Chelsea

Az újonc APOEL Nicosia a Chelsea ellen vívja első hazai mérkőzését a Bajnokok Ligájában. Az FC Porto legyőzésével kezdő angol csapat azóta, hogy a 2007/2008-as sorozat negyeddöntőjében elvérzett a Fenerbahce otthonában, hét mérkőzést játszott idegenben, és ezek közül csak egyet veszített el, öt döntetlen mellett egyszer diadalmaskodott.

A Chelsea ugyanakkor keserű szájízzel készül a soros BL-csatára, miután a Wigan elleni 1-3-mal a hétvégén elveszítette szezonbeli veretlenségét. „Sok győzelem után megtörténik az ilyesmi, ez benne van a futballban. A csorbát szerdán, a Bajnokok Ligájában kell kijavítanunk” – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a londoniak nyáron szerződtetett menedzsere.

Padlón az Atlético Madrid (MTI/EPA)

Padlón az Atlético Madrid (MTI/EPA)

Az Atletico Madrid nyilván cserélne a Chelsea-vel, ugyanis sokkal komolyabb problémái vannak. A spanyol csapat augusztus 25. óta képtelen nyerni, azóta három döntetlen mellett kétszer kikapott. A következő BL-erőpróbát illetően sem túl jók a kilátásai, ugyanis szerdán a Sárkány Stadionba látogat, márpedig ott a portugál bajnok Porto a szezonban valamennyi mérkőzését megnyerte, nyolc gólt rúgott, s csak egyet kapott.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Bayern München (német)-Juventus (olasz), 20:45
München, Allianz-Arena, v.: Webb (angol)

Bordeaux (francia)-Maccabi Haifa (izraeli), 20:45
Bordeaux, Stade Chaban-Delmas, v.: Braamhaar (holland)

B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Besiktas (török), 18:30
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v: Mejuto Gonzalez (spanyol)

Manchester United (angol)-VfL Wolfsburg (német), 20:45
Manchester, Old Trafford, v.: Kassai (magyar)

C csoport:
AC Milan (olasz)-FC Zürich (svájci), 20:45
Milánó, Stadio Giuseppe Meazza, v.: Meyer (német)

Real Madrid (spanyol)-Marseille (francia), 20:45
Madrid, Santiago Bernabéu, v.: Hansson (svéd)

D csoport:
APOEL Nicosia (ciprusi)-Chelsea (angol), 20:45
Nicosia, GSP Stadion, v.: Layec (francia)

FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol), 20:45
Portó, Estádio do Dragao, v.: Rizzoli (olasz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik