Élet-Stílus

Esélye nem volt a Lokinak – videó

Szűk félóra alatt hármat berámolt az Olympique Lyon, amely a második félidőben már pihentette kulcsembereit, de így is tovább növelte az előnyét. A Loki egy sokkal jobb csapattól szenvedett négygólos vereséget.

Minden mérkőzés egy ajándék – nyilatkozta a meccs után Herczeg András, a debreceniek trénere. Sajnos a csoportkör második fordulójában fikarcnyi esélye nem volt a magyar bajnoknak, beigazolódtak a jóslatok.

A debreceni játékosok nem hiába féltek jobban a Lyontól, mint a Liverpooltól, a franciák azonnal átvették az irányítást. Nyomás alatt a Loki védelme pillanatok alatt összeomlott, és vendégek már a harmadik percben vezetést szereztek: Pjanic egy szögletből a tizenhatos előterében várakozó Källström elé ívelt, és a válogatott meccsekről ismert svéd középpályás 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A francia együttes komótosan irányított, a hibákat kihasználva, szélvészgyors középpályásaival átgázolt a Lokin. Csak idő kérdése volt,hogy mikor érkezik a második lyoni gól, és a nyáron eligazoló, szabadrúgás-specialista Juninho utódjának kikiáltott Pjanic szűk negyedóra elteltével tovább növelte a vendégek előnyét.

GALÉRIA

GALÉRIA

A franciák óriási fölényben futballoztak, ennek ellenére nem vették félvállról a meccset, és a szórványos debreceni támadásoknál fegyelmezetten hátrahúzódtak. A mindent eldöntő, harmadik gólra sem kellett várnia a 200 lyoni drukkernek. Megint rögzített helyzetből, ismét az életveszélyes Pjanic adta a gólpasszt: a 19 éves bosnyák Govou fejére varázsolta a labdát, amely Czvitkovics válláról a hálóba pattant.

A második félidőre érkezett Rudolf, de a franciák félgőzzel is jobbak voltak. A Debrecen ugyan nagyobb lendülettel játszott, akadtak is helyzetei, a Lyon kapuját őrző Lloris azonban hibátlanul végezte a dolgát. Ráadásul a vendégek egy újabb góllal gyorsan lehűtötték a kedélyeket: a francia válogatott Gomis is beköszönt a kapujából rosszul kifutó Polekszics mellett.

A Debrecen becsülettel az utolsó percig küzdött a szépítésért, felvállalva azt, hogy így nagyobb területet ad a vendégeknek kontrázni. Bár mindkét félnek voltak lehetőségei gólszerzésre, az eredmény már nem változott. A lefújást követően a szurkolók hatalmas tapssal köszönték meg a Debrecennek, hogy az utolsó percig küzdött az első BL-gólért.

nyilatkozatok

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője: “Nagyon megfogta a csapatot a 3. percben kapott gól, majd tíz perccel később még egy következett, ettől kezdve pedig pontatlanná vált a játékunk, s a Lyon könnyedén érvényesíthette az akaratát. A második félidőre sikerült magunkat összeszedni, de sajnos ezt a játékrészt sem kihoznunk döntetlenre, vagy akár győzelemre. De tudtuk, hogy a Lyon jobb csapat, így csak gratulálni tudunk neki, a célunk pedig az, hogy legközelebb a Fiorentina ellen szorosabb meccset játszunk”.

Claude Puel, az Olympique Lyon vezetőedzője: “Azzal, hogy korán sikerült betalálnunk, jelentősen megkönnyítettük a dolgunkat, de továbbra is úgy gondolom, jó csapat a Debrecen. Ezt be is bizonyította, hiszen játékosai az utolsó percig próbálkoztak, egy pillanatig sem adták fel a meccset, ez pedig nagyon becsülendő, s később ebből sokat profitálhatnak, akár még ebben a mostani BL-kiírásban is”.

A csoport másik meccsén meglepetésre teljesen megérdemelt vereséget szenvedett a Liverpool. A tavalyi kiírásban idegenben veretlen angolok Firenzében már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek. Gerrardék a szünet után is csak szenvedtek, így jelenleg csak a harmadik helyen állnak a csoportban.

A Dinamo Kijev fél óráig állta a sarat a Camp Nouban, de érkezett Messi, és egy remek szóló után a rövid alsóba helyezett. Rengeteg helyzete ellenére csak a hajrában biztosította be a győzelmét a Barcelona. A Szupekupa hőse, a csereként érkező Pedro állította be a 2-0-s végeredményt.

A csoport másik meccsén az Inter csak ikszelt a Rubin Kazany vendégeként.

Akárcsak a Rangers ellen, ismét elszórakozott két pontot a Stuttgart. A németek ezúttal a román Unirea Urziceni vendégeként botlottak egy megnyert meccsen.

A skótok ezúttal nem úszták meg, a Sevilla könnyedén szerzett három pontot Glasgow-ban.

Az Arsenal a középkezdés után azonnal a kapuja elé szorította az Olympiakoszt, de a görögök a remekül védő Nikopolidisznak köszönhetően sokáig megúszták kapott gól nélkül. A hajrában aztán van Persie, majd Arsavin sarokkal eldöntötte a meccset.

Bajnokok Ligája, E csoport, 2. forduló
Debreceni VSC-Olympique Lyon (francia) 0-4 (0-3)
Puskás Stadion, Vezeti: Övrebo (norvég)
Gól: Källström (3.), Pjanic (13.), Govou (25.), Gomis (51.)
Debrecen: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Fodor, Leandro – Kiss, Varga, Szakály (Dombi 86.), Czvitkovics, Laczkó (Rudolf 46.)- Coulibaly
Lyon: Lloris – Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho (Kolodziejczak 78.) – Clerc, Makoun, Källström – Govou, Gomis (Ederson 54.), Pjanic (Gonalons 57.)

Fiorentina (olasz)-Liverpool (angol) 2-0 (2-0)
Gól: Jovetic (28., 37.)

Az állás: 1. Olympique Lyon 6 pont, 2. Fiorentina 3 (2-1), 3. FC Liverpool 3 (1-2), 4. Debrecen 0

Keddi BL-eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik