Élet-Stílus

Bujtor halálának tényleges oka még homályban van

A hivatalos orvosi jelentés a tüdőembólia klinikai tüneteit jelölte meg Bujtor István halálának közvetlen okaként. Lapunk annak járt utána, vajon mi válthatta ezt ki a színésznél. A StoryOnline információi szerint Bujtor halálát a művészkörökben manapság nagyon divatos diéta okozhatta. A család egyébként teljesen elzárkózik a média elől.

Bujtor István halálának közvetlen oka a tüdőembólia mellett a keringés és a légzés összeomlása volt – áll az Állami Egészségügyi Központ kedden kiadott közleményében.

„Bujtor István valószínűleg szeptikus állapotban volt (a szervezet reakciója valamilyen külső fertőzésre – szerk.) – mondta lapunknak dr. Vennes Zsuzsanna. A tüdőgyógyász szakorvos találgatásai szerint a hosszú ideje tartó fekvő életmód, a sajtóban megjelent gombás (candida) fertőzés, a gépi lélegeztetés, valamint az alvadásgátló kezelés, amelyet minden bizonnyal kapott, egyaránt hozzájárulhatott a tüdőembólia kialakulásához.

A tüdőembólia azonban csak a halál oka, az előzménye, azaz a kiváltó ok egyelőre még homályban van.

a tüdőembólia

Ha a főtörzsartériában áll meg a vénás rendszerben elszabadult trombus (alvadt vér, zsír, levegő vagy idegen szövet), a tünetek (erős mellkasi fájdalom, köhögés gyakran véres köpettel, nehéz légzés, szapora szívverés, ájulás stb.) hirtelen kezdődnek. Ha mindkét főtörzsartéria egyszerre záródik el, az azonnali halált okozhat.

A StoryOnline információi szerint egy neve elhallgatását kérő személy azt állítja, Bujtor István vesztét az a diéta okozhatta, ami a művészkörökben manapság nagyon divatos. A lap informátora úgy tudja, a diétát követően kapott fertőzést a színész-rendező, ezután omlott össze a keringése és esett kómába. A családtagok nemcsak az újságírók, illetve a rajongók előtt titkolóznak, hanem a közeli barátok érdeklődése elől is elzárkóznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik