Élet-Stílus

Élen maradt a Sampdoria

A Juventus otthonában nagy meglepetésre csak döntetlent játszott a Bolognával, így az Intert szombaton legyőző Sampdoria a 6. forduló éllovasa.

Bár a Bologna elleni találkozó „tutinak” tűnt, a több sérült – Sissoko, Cannavaro és Tiago is kimaradt, míg Grossót pihentette Ciro Ferrara – nélkül, ám Diegóval és a padon ücsörgő Del Pieróval kiegészülő torinóiak ennek megfelelően Marchisio lövésével és Amauri fejesével már az elején ráijesztettek a vendégekre.

Nem sokkal később Trezeguet ziccerét védte Viviani, majd Legrottaglie két fejese következett. A 24. percben Trezeguet közelről már nem hibázott: Zebina lövése kipattant a kapusról, s a francia büntetett. A félidő végére a Bologna is magához tért. Raggi lehetősége után Chielliniről került a kapuba a labda, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A második játékrészt ismét a Juventus indította rámenősebben, Amauri, majd Diego is hibázott – a játékmestert nem sokkal később Giovinco váltotta. A félidő derekára ismét magára talált a Bologna. Guana szabadrúgása után Di Vaio már csak Buffonnal állt szemben (fölé rúgta), majd a kapust is átverte, ám ezúttal a becsúszó Chiellini mentett a gólvonalról.

Portanova öröme: pontot rabolt a Bologna! (MTI/EPA)

Portanova öröme: pontot rabolt a Bologna! (MTI/EPA)

A hajrára a csereként beállt Giacomo Tedesco is nyújtózásra kényszerítette Buffont, míg Guana lövése alig kerülte el a kaput.

Az utolsó percekre fokozódott a feszültség. Az idén először szerephez jutó Del Piero ívelése után Camoranesi rontott fejjel, majd slusszpoénként egyenlített a Bologna. Molinaro megfeledkezett Adaíltonról, s az 1997-es ifi-vb gólkirálya a kapuba juttatta Tedesco beadását.

A torinóiak így is javítottak egy helyet, másodikak, míg a vendégegyüttes a 16. Az 1-1-es döntetlenek napján (a bolognaiakhoz hasonlóan a Roma az utolsó percben mentett pontot Cataniában) a Napoli, az Udinese és az eddig remek Parmát idegenben legyőző Cagliari járt jól.

A Napoli a szlovák Hamsik két góljának – a középpályás a triplához is közel járt, ám büntetőjét védte Curci – köszönhette a Siena elleni diadalt, míg Udinében Di Natale (kis képünk) folytatta magánszámát: a Milan elleni győztes találat után ezúttal vezetést szerzett a Genoa elleni kiegyenlített találkozón. Percekkel később Pepe állította be a végeredményt.

serie a, 6. forduló

Juventus-Bologna 1-1 (1-0)
Torinó, Olimpico stadion, 65 ezer néző. Vezette: Russo
Gól: Trezeguet (24.), illetve Adailton (93.)
Juventus: Buffon – Zebina (Caceres, 67.), Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Camoranesi, Felipe Melo, Marchisio –
Diego (Giovinco, 59.) – Amauri (Del Piero, 87.), Trezeguet
Bologna: Viviano – Raggi, Britos, Portanova, Lanna – Vigiani (osvaldo, 61.), Mingazzini, Guana, Valiani (Gia. Tedesco, 55.) – Di Vaio (Adailton, 66.), Zalayeta

Udinese-Genoa 2-0 (0-0)
Udine, Friuli stadion, 15 ezer néző. Vezette: Brighi
Gól: Di Natale (81.), Pepe (88.)
Udinese: Handanovic – Basta, A. Coda, Domizzi, Lukovic – Sanchez, G. d’Agostino, Inler,
Pepe (Sammarco, 91.) – Floro Flores (Corradi, 88.), Di Natale (Lodi, 84.)
Genoa: Amelia – Biava (A. Esposito, 38.), Moretti, Bocchetti, Mesto – Zapater, Milanetto, Criscito (Modesto, 35.) – Sculli, Crespo, Palacio (Palladino, 62.)

Catania-Roma 1-1 (1-0)
Gól: Morimoto (22.), illetve De Rossi (91.)

Chievo-Atalanta 1-1 (0-0)
Gól: Pellissier (77.), illetve Tiribocchi (72.)

Lazio-Palermo 1-1 (0-0)
Gól: Zarate (85.), illetve Cavani (75.)

Napoli-Siena 2-1 (0-0)
Gól: Hamsik (49., 64.), illetve Maccarone (56.)

Parma-Cagliari 0-2 (0-1)
Gól: Jeda (8.), Dessena (58.)

Az élcsoport:
1.Sampdoria 15 pont, 2. Juventus 14, 3. Inter 13 (12-4), 4. Fiorentina 13 (7-4), 5. Udinese 11, 6. Genoa 10 (11-10), 7. Parma 10 (7-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik