Élet-Stílus

Massa gokartversenyen indul

Felipe Massa úgy érzi, hogy akár már holnap autóba ülhetne, de a tervek szerint csak december elején indul majd első komolyabb autóversenyén - gokartozni fog.

A tervek szerint Felipe Massa több mint négy hónappal a Magyar Nagydíj időmérőjén történt balesete után decemberben újra versenyezni fog. A Ferrari brazil pilótája a hagyományos Sao Pauló-i Granja Viana 500 mérföldes gokartversenyen indul majd, „ha az orvosok megengedik” – tette hozzá a hírhez.

Massa az olasz Sky csatornának azt is elmondta: folyamatosan gyógyul, de egyelőre még mindig nem kezdhette meg a tréninget.

Gokartozással hangol a visszatérésre (MTI/EPA)

Gokartozással hangol a visszatérésre (MTI/EPA)

„Bárcsak már holnap versenyezhetnék, megöl az unalom! De sajnos nem rajtam múlik, hanem az orvosokon és az FIA-n. Igazából már most is tudnék vezetni, ugyanolyan vagyok, mint a baleset előtt, a látásom is tökéletes. A biztonság a gond, kockázatos lenne még egy baleset” – mondta a 28 éves pilóta.

Bár korábban felmerült, hogy Felipe Massa talán az Olasz Nagydíjon, vagy később Brazíliában, esetleg a szezonzárón, Abu-Dzabiban ismét Forma 1-es autóba ül, a Ferrari már jó ideje kijelentette, hogy csak 2010-re várja vissza a versenyzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik