Élet-Stílus

Ismét hátrányból nyert az Újpest

A Nyíregyháza ellen is hátrányba került az Újpest, de akárcsak a korábbi két találkozóján, ezúttal is képes volt fordítani, s bezsebelte a három pontot. Az MTK Budapest és a Videoton is nyert, utóbbi vezeti a labdarúgó Soproni Liga tabelláját.

A Nyíregyháza mindjárt az első valamire való helyzetét gólra váltva vezetést szerzett Újpesten, ám a lila-fehérek – akárcsak a Haladás és a Zalagerszeg ellen – ezúttal is fordítottak.

Tóth Norbert kapufája után Kabát püfölte a hálóba a kipattanót, majd az újpesti kapitány a második félidőben a vezetést is megszerezte: tizenegyesből, a kapufa segítségével talált be. Ráadásul Goia kiállítása megfogyatkozott a vendégcsapat.

Tóth Norbert (jobbra) két gólpasszt adott (MTI)

Tóth Norbert (jobbra) két gólpasszt adott (MTI)

A válogatott formában játszó Kabát egy hete triplázott Zalaegerszegen, és most is a lábában volt a mesterhármas, de ezúttal benne is maradt. Helyette a csereként beállt Rajczi egy közeli fejessel biztosította be az Újpest győzelmét (3-1).

A lilák jelenleg a harmadik helyen állnak a tabellán, csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak az MTK mögé. A kék-fehérek hazai pályán fektették két vállra a helyzetek elpuskázásában „jeleskedő” Kaposvári Rákóczit.

Garami József legénysége Lencse fejesgóljával került lépéselőnybe, majd az 57. percben egy remek kiugratás során betaláló Pátkai lényegében el is döntötte a mérkőzést. A legvégén az MTK két gyors góllal tette fölényessé a sikerét. Lencse második találata élményszámba ment: 16 méterről, jó labdaátvétel után védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba.

A Soproni Ligát továbbra is a Videoton vezeti, miután Szakály Dénes vezetésével 3-0-ra legyőzte a vendég Paksot. A középpályás két gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott, miközben a vendégek még büntetőből sem tudtak betalálni.

A sereghajtó Haladás és a Kecskemét egy gólgazdag találkozón osztozott meg a pontokon. A szombathelyiek háromszor is megszerezték a vezetést, ugyanakkor a KTE mindannyiszor egyenlíteni tudott. A Csertői Aurélt váltó Róth Antal tehát „pontosan” mutatkozott be a vasi együttes kispadján.

A három vereséggel rajtoló Lombard FC Pápa zsinórban ötödik győzelmét aratta, ezúttal Vasast páholta el, simán, 4-1-re.

A Budapest Honvéd hosszú idő után, négy vereség és egy döntetlent követően örülhetett újra győzelemnek. A kispestiek szombaton a Diósgyőr otthonából vitték el a három pontot.

Soproni Liga, 8. forduló:
Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-1)
Gól: Kabát (42., 55., a másodikat 11-esből), Rajczi (86.), ill. Goia (28.)
Kiállítva: Goia (54., Nyíregyháza)

MTK Budapest-Kaposvári Rákóczi 4-0 (1-0)
Gól: Lencse (44., 90.), Pátkai (57.), Könyves (92.)

Szombathelyi Haladás – Kecskeméti TE-ERECO 3-3 (1-0)
Gól: Lattenstein (32.), Nagy G. (50.), Kuttor (60.), ill. Csordás (48.), Yannick (56.), Bertus (68.)

Lombard FC Pápa-Vasas 4-1 (1-0)
Gól: Bali (28.), Bárányos (57.), Rebryk (68.), Mészáros (88.), ill. Divics (85.)

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 1-2 (0-1)
Gól: Milicsics (90.), ill. Hrepka (7.), Macko (65., 11-esből)

Videoton FC-Paksi FC 3-0 (1-0)
Gól: Szakály D. (32., 83.), Nagy D. (66.)

Pénteken játszották:
Győri ETO FC-ZTE FC 1-1

Vasárnap:
DVSC-TEVA – Ferencváros, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik