Élet-Stílus

Tragédia velünk nem történhet – interjú Dombival

Dombi Tibor, a Debrecen szélsője eltiltása miatt nem játszhatott az Anfielden, de számára még így is emlékezetes marad a Liverpool elleni mérkőzés. A 35 éves labdarúgó az FN.hu-nak elmondta, maximálisan elégedett lenne, ha a csapata négy ponttal zárná a csoportkört a legrangosabb európai kupasorozatban.

Gyanítom, rosszul érezte magát a lelátón…

Vegyes érzéseim voltak. Egyfelől természetesen nagyon szerettem volna pályára lépni a Liverpool otthonában, viszont rendkívül jó volt látni a csapatom helytállását Európa egyik legjobbja ellen. Nem csak a szoros eredményre gondolok. A két gárda között ugyanis játékban sem volt olyan nagy különbség, mint amire a papírforma alapján talán számítani lehetett.

Ez az 1-0-ás vereség volt a maximum, amit a Loki elérhetett?

Ha a találkozó vége előtt egy-két perccel gól tudtunk volna szerezni, akkor nem, ez esetben ponttal térhettünk volna haza Liverpoolból. Egyébként szerintem volt még tartalék az angol csapatban, azaz amennyiben korábban betalálunk, képesek lettek volna újítani, a maguk javára fordítani a mérkőzést.

Volt tippje mérkőzés előtt a végeredményt illetően?

Kikaptunk ugyan, de ennél szorosabb vereséggel aligha úszhattuk volna meg. Ha hiszi, ha nem, valami hasonlóra számítottam. Biztos voltam abban, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket, hiába klasszis csapat a Liverpool, képesek leszünk majd helytállni az Anfielden. Tulajdonképpen bejött.



Liverpool-Debrecen 1-0 (a DigiSport engedélyével)


Felfigyelt olyan jelre, amely arra utalt, hogy Liverpoolban lebecsülik az arrafelé kevésbé ismert magyar bajnokcsapatot?

Nem éreztem ilyet, egyáltalán nem. Mi is játszottunk már esélytelenebb csapatokkal, helyén kezeltük a dolgot, soha senkit nem becsültünk le, s úgy érzem, hogy a liverpooliak sem tették ezt velünk szemben.

Nem elsősorban a csapatra, inkább a környezetre gondoltam.

A válaszom ez esetben is ugyanaz. Sem a szállodában, sem a stadion környékén nem találkoztunk olyasvalakivel, aki leírt volna bennünket. Mindenkitől megkaptunk a tiszteletet.

A csoportban melyik csapat ellen lehet reális esélye a Lokinak?

Most azt mondom, hogy a Fiorentina ellen, persze meglehet, hogy tőlük kapunk ki majd a legnagyobb különbséggel… Bevallom férfiasan, én a Lyontól tartok a leginkább.

Holott papíron a Liverpool a legerősebb.

Az lehet, csakhogy egy olyan sztárcsapat, mint a Liverpool, magabiztos vezetésnél hajlamos egy kicsit visszavenni a tempóból, míg az olasz csapatoknál előfordul, hogy könnyen vesznek egy-egy találkozót. A Lyonra viszont egyik sem jellemző, amellett, hogy életveszélyesen támad, nem elégszik meg egy-két gólos sikerrel, annyit ad ki magából, amennyi benne van. Juhász Ronald csapatának, az Anderlechtnek két mérkőzésen nyolc gólt rámolt be. Azért ez figyelemreméltó.

Két hét múlva, egészen pontosan szeptember 29-én éppen a Lyon látogat majd Budapestre – ön ott lesz a pályán?

Hol van még az a találkozó, akad addig tennivaló bőven, például a hétvégén a Ferencvárossal játsszunk a bajnokságban. Nyilván az a célom, hogy pályára lépjek, de a döntés az edzőt illeti meg.

Dombi Tibor még vár a BL-bemutatkozásra (MTI)

Dombi Tibor még vár a BL-bemutatkozásra (MTI)

Hány ponttal lenne elégedett a csoportkör végén?

A realitásról vagy az álmaimról beszéljek?



Lássuk, miről álmodozik!

Négy pontnak nagyon örülnék. De azt nem kérdezze, hogy ez miképp jön majd össze, sem azt, hogy kit verünk majd meg.

Rendben. Inkább azt kérdezem: mi a realitás?

Egy-két pont.

Azt tragédiaként élné meg, ha a Debrecen végül nulla ponttal zárná a Bajnokok Ligája csoportkörét?

Tragédia velünk ebben a szakaszban, a Bajnokok Ligája főtábláján már aligha történhet. Legfeljebb azt nevezném annak, ha sorozatban öt góllal szórnának meg minket.

Vajon legalább egy Dombi-gól összejön a BL-ben?

A legfontosabb nyilván az, hogy a csapat nyerjen. Nálam a második helyen szerepel egy esetleges gól, persze, ahhoz játszanom is kellene. Mindenestre tény, hogy a pályafutásomat illetően egy BL-ben szerzett gól felrakná az i-re a pontot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik