Élet-Stílus

Elhunyt Schlegel Oszkár

Életének hetvenkettedik évében elhunyt Schlegel Oszkár sportpedagógus, a zuglói Csanádi Árpád Iskola címzetes igazgatója - tájékoztatta a család csütörtökön az MTI-t.

A TF-tanári diploma megszerzését követően az oktatásnak és nevelésnek szentelte életét. 1970-től harmincöt éven át a zuglói Őrnagy utcai iskolában tanított. Igazgatóhelyettes, majd tizenöt évig igazgató volt. Ő harcolta ki 1986-ban, hogy a Csanádi Iskola a KSI iskolája legyen, később a tanintézmény valamennyi termét az élők sorából eltávozott magyar olimpiai bajnokokról nevezte el.

Schlegel Oszkár évtizedeken át tagja volt a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának, s ugyancsak évtizedekig élvonalbeli kézilabdacsapatoknál edzősködött. Az olimpiai eszme terjesztése céljából több olimpiai klubot is életre hívott itthon és Szlovákiában is. Rengeteget tett azért, hogy a sporthősökre a következő nemzedékek is emlékezzenek. Legutolsó munkája az Aranycsapat egyik legjobbjáról, Volt egyszer egy csatár – Kocsis Sándor emlékkönyv címmel megjelent kötet volt.

Perutek János, a Küzdőtér Kiadó vezetője az augusztus 6-i könyvbemutatón elárulta: a mű megjelentetésével nem a kereskedelmi haszon volt a célja, hanem az, hogy a betegeskedő szerző a kórházban a kezébe foghassa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik