Élet-Stílus

Kósa is Loki-pólót ölt este

Kósa Lajos is Liverpoolba utazott, hogy mintegy háromezer magyar drukkerrel együtt szurkoljon a Lokiért. Debrecen Fideszes polgármestere az FN.hu-nak elárulta, hogy Loki-pólót és sálat fog viselni. Szerinte tíz éven belül a DVSC európai középcsapattá válhat. Villáminterjú!

Mindig elkíséri a csapatot, vagy ez egy különleges alkalom?

Amikor csak tehetem, elkísérem a Lokit a meccseire, külföldre is. A lettek elleni mérkőzésre például azért nem tudtam elmenni, mert Bajnai Gordon épp akkor jött Debrecenbe.

A többi külföldi meccsre is a csapattal megy majd?

Ez csupán idő kérdése.

Mit vár az első találkozótól?

Reméljük a legjobbakat. Egy kicsit Dávid és Góliát küzdelmének tűnik, hiszen a Liverpool a világ egyik legjobbja, de volt már példa, hogy végül nem Góliát kerekedett felül.

Ön csak szurkolóként, vagy polgármesterként vesz részt az ilyen utazásokon?

Sok tapasztalatot lehet szerezni. A Loki kisebbségi tulajdonosa az önkormányzat, így találkozunk más csapatok vezetőivel is. A Liverpool elnöke például jelezte, hogy bár a visszavágó Budapesten lesz, szeretne majd eljönni Debrecenbe is. De a Fiorentina-meccs kapcsán találkozom majd Firenze polgármesterével, szeretnénk ugyanis együttműködni az Uffizi Múzeummal.

Milyen következtetést von le ezekből a találkozókból?

Úgy látom, van esély arra, hogy tíz éven belül a Debrecenből egy európai középcsapat váljon, amely bejut a BL-be.

Hogyan készül az esti meccsre?

Mintegy háromezer magyar szurkoló jött el Liverpoolba. Meglesz a szokásos Loki-folklór és a rigmusok. Loki-pólóba fogok öltözni, és egy drukker által készített Loki-Liverpool-sálat is viselni fogok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik