Élet-Stílus

A Loki megszorongatta a Liverpoolt – videó

A Debrecen kikapott, mégis emelt fejjel jöhetett le az Anfield gyepéről, ugyanis remekül helytállt, mindössze egy gólt kapott a „félelmetes" Liverpooltól. A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának rangadóján az Inter és a Barcelona megosztozott a pontokon, míg az Arsenal kétgólos hátrányból nyert Liege-ben.

A magyar bajnokot veresége ellenére dicséret illeti, miután nagyszerűen helytállt az esélyesebb Liverpool otthonában. A Loki teljesítményéről mindent elárul, hogy 14-szer vette célba az angolok kapuját az Anfielden, márpedig ez a nála többre taksált Premier League-csapatoknak sem mindig sikerül.

Azt se hallgassuk el persze, hogy a Liverpool az első perctől kezdve fölényben játszott, de jól állta a sarat a DVSC rendkívül szervezett és fegyelmezett védelme. A félidő derekára, miután a hazaiak szépen körbelövöldözték a kaput, felbátorodott a magyar együttes, és Czvitkovics lövése a találkozó addigi legnagyobb helyzetét eredményezte, de Reina résen volt, és bravúrral védte a jobb felső sarokba tartó életerős lövést.

Liverpool-Debrecen 1-0 (a DigiSport engedélyével)

A folytatásban is inkább a debreceniek kapuja előtt akadt feljegyezni való: Polekszics többször is bravúrral védett, Gerrard 15 méteres lövésénél pedig szerencséje volt a montenegrói portásnak. Már túl voltunk a 45 percen, amikor egy pillanatnyi kihagyás következtében Kuyt vezetést szerzett a ‘Poolnak, miután 10 méterről a hálóba lőtte a kapusról kipattant labdát.

A második félidőben is az angol csapat dominált, a labdatartást tekintve nyomasztó volt a fölénye, de a magyar csapat mentálisan is elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy elkerülje az újabb kapott gólt. Olykor persze szerencséje volt a hajdúsági alakulatnak, leginkább Gerrard kapáslövésénél, hiszen a Polekszics már verve volt, de a labda elkerülte a kaput.

Egy gól döntött (Galéria)

Egy gól döntött (Galéria)

A Debrecen a lefújásig nem adta fel a harcot, szimpatikusan küzdött, és akadtak is felvillanásai. A francia Coulibaly kétszer is helyzetbe került, de nem volt elég gyors és ügyes ahhoz, hogy komolyabb veszélyt okozzon. A Loki hozzáállását ugyanakkor hűen tükrözi, hogy a hajrában egycsatáros játékot félretéve két ékkel, Feczeseninnel kiegészülve próbálkozott meg a góllövéssel.

Ez nem jött össze. Liverpoolban azonban az 1-0-ás győzelemmel is elégedettek lehettek, az utolsó pillanatokban ugyanis több jel is arra utalt, hogy az angol együttes húzza az időt: Benítez a hosszabbításban cserélt, míg egy sarokrúgásnál beadás helyett az angolok visszajátszották a labdát a saját térfelükre…
Példásan küzdött a Loki (Még több kép)

Példásan küzdött a Loki (Még több kép)

Az E jelű csoport másik mérkőzésén a Lyon teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot a második félidőben tíz emberrel futballozó Fiorentina ellen. A találkozó egyetlen góljára egészen a 76. percig kellett várni, a kapusról kipattant labdát Pjanic 5 méterről lőtte a kapu közepébe.

Gól nélküli rangadó

A játéknap rangadóján nem született gól, az Inter megosztozott a pontokon a vendég Barcelonával. A címvédő katalán együttes kezdett veszélyesebben, az éppen Milánóból igazolt Ibrahimovic könnyen vezetést is szerezhetett volna új csapatának, de nem találta el a kaput. A folytatásban mind a két csapat előtt akadtak helyzetek, itt Sneijder, ott Henry durrantott fölé, Messi próbálkozását pedig az Inter kapusa, Júlio César védte.

A szünet után továbbra is a Barca volt mezőnyfölényben, Sneijder ennek ellenére az Intert juttathatta volna vezetéshez, ha valamivel pontosabb. Átellenben Ibra és Daniel Alves is közel járt a gólhoz, de amíg előbbi fölé lőtt, utóbbi labdához sem ért, miután Messi „felszabadított” a jobb helyzetben lévő társ elől.

A keleti rangadón az orosz bajnok Rubin Kazany szerezte meg a vezetést Dominguez szabadrúgásával, de a hajrában háromszor is betalált a Dinamo Kijev: Jusszuf fejessel egyenlített, majd Magrao gólját követően a Huszev pókhálózta ki a bal felsőt.

Nem bírt egymással az olasz és a spanyol bajnok (MTI/EPA)

Nem bírt egymással az olasz és a spanyol bajnok (MTI/EPA)


Sevillában bejött a papírforma

A Sevilla braziljai vezetésével győzte le a Bajnokok Ligájában újonc román Unireát. Előbb Renato szolgálta ki Luís Fabianót, aki 18 méterről a jobb sarokba lőtt, majd a 70. percben a csatár visszaadta a kölcsönt. Fabiano csúsztatása után ezúttal Renato találta meg fejjel a kapuba vezető utat. A kétgólos győzelemmel a sokkalta esélyesebb spanyol csapat igazolta a papírformát.

A csoport másik meccsén a jól kezdő VfB Stuttgart Pogrebnjak révén már a 18. percben lépéselőnybe került a vendég Rangsresszel szemben. A 77. percben azonban kiegyenlített a szünet után jobban futballozó skót bajnok: Bougherra küldte a labdát a bal alsóba, így a Rangers értékes pontot szerzett.

Kétgólos hátrányból nyert az Arsenal

Bölöni László csapata, a Standard Liege alaposan meglepte a vendég Arsenalt, hiszen Mangala már a második percben betalált, újabb három perccel később pedig Jovanovics is feliratkozott a táblára, miután értékesítette az általa kiharcolt büntetőt. Az „ágyúsok” azonban kétgólos hátrányból is talra tudtak állni. A dán Bendtner „kötényes” találatával zárkóztak a londoniak, majd utolsó negyedórában újabb két gólt szereztek.

Előbb a nyáron igazolt Vermaelen feje villant – igaz, az akció során kifelé kellett volna szabadrúgást ítélni -, majd egy újabb pontrúgás után Eduardo térdéről került a labda a rendeltetési helyére, kapuba. A mérkőzést eldöntő horvát csatár kétmeccses eltiltását hétfőn törölte az UEFA, ha érvényben hagyja, Eduardo pályára sem léphetett volna, így viszont a belgák rémálma lett.

A csoport másik találkozóján a kedden edzőt cserélő Olympiakosz 1-0-ra verte AZ Alkmaart. A 79. percben Toroszidisz fejesből szerezte meg a három pontot érő gólt.

Bajnokok Ligája, E csoport:
Liverpool (angol) – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Anfield , 42 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
Gól: Kuyt (45+1.)
Liverpool: Reina – G. Johnson, Carragher, Skrtel, Insúa – Benajun (Mascherano, 88.), Gerrard, Lucas Leiva, Riera (RBabel, 80.) – Kuyt (Fábio Aurélio, 90.), Fernando Torres
Debrecen: Poleksics – Bodnár, Komlósi, Mészáros, Fodor – Luís Ramos (Laczkó, 67.) – Czvitkovics, Kiss Z., Leandro, Szakály P. (Feczesin, 79.) – Coulibaly

Olympique Lyon (francia)-Fiorentina (olasz) 1-0 (0-0)
Gól: Pjanic (76.)
Kiállítva: Gilardino (45., Fiorentina)

F csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-Rubin Kazany (orosz) 3-1 (0-1)
Gól: Jusszuf (71.), Magrao (79.), Guszev (85.), illetve Dominguez (25.)

Internazionale (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 0-0

G csoport:
VfB Stuttgart (német)-Glasgow Rangers (skót) 1-1 (1-0)
Gól: Pogrebnyak (18.), ill. Bougherra (77.)

Sevilla (spanyol)-Unirea Urziceni (román) 2-0 (1-0)
Gól: Luis Fabiano (45+1.), Renato (70.)

H csoport:
Olimpiakosz (görög)-AZ Alkmaar (holland) 1-0 (0-0)
Gól: Toroszidisz (79.)

Standard Liege (belga)-Arsenal (angol) 2-3 (2-1)
Gól: Mangala (2.), Jovanovics (5., 11-esből), ill. Bendtner (45.), Vermaelen (78.), Eduardo (81.)

Keddi eredmények, A csoport:
Juventus (olasz)-Girondins Bordeaux (francia) 1-1
Maccabi Haifa (izraeli)-Bayern München (német) 0-3

B csoport:
VfL Wolfsburg (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 3-1
Besiktas (török)-Manchester United (angol) 0-1

C csoport:
FC Zürich (svájci)-Real Madrid (spanyol) 2-5
Olympique Marseille (francia)-AC Milan (olasz) 1-2

D csoport:
Chelsea (angol)-FC Porto (portugál) 1-0
Atlético Madrid (spanyol)-APOEL Nicosia (ciprusi) 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik