Élet-Stílus

Közös Eb-pályázat a horvátokkal?

A magyarországi létesítményhelyzet miatt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szeretné, ha Horvátországgal közösen pályázna a 2014-es férfi Európa-bajnokságra.

Sinka László, az MKSZ elnöke az MTI-nek szerdán elmondta: az elnökségi állásfoglalás szerint a magyarok egyedül is pályáznának, a közös kandidálás azonban mindkét fél számára előnyösebb lenne.

“A horvátok is pályáznának egyedül, azonban ők idén vb-rendezők voltak, és ez gyengíti az esélyeiket. Nálunk viszont nincs annyi megfelelő létesítmény, amivel megfelelő színvonalon lehetne pályázni. A vb- és Eb-döntőket mostanában 10-15 ezres csarnokokban rendezik…” – mondta Sinka László. Hozzátette: a budapesti Papp László Aréna, a Veszprém Aréna és esetlegesen a debreceni Főnix-csarnok már elég lehet egy “fél Eb-re”.

Az elnök azt is kiemelte: október 7-ig kell beadni a pályázatokat, vagyis eddig kellene megállapodni a horvátokkal az esetleges közös kandidálásról.

A magyarok és a horvátok mellett a franciák és a dánok pályáznak a 2014-es férfi Eb rendezési jogára. Az európai szövetség jövőre dönt a helyszínről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik