Élet-Stílus

Arsavin és Krkic is kidőlt

Mások mellett a szerb Marco Pantelics és horvát Niko Kranjcar is klub váltott az utolsó pillanatban, Andrej Arsavin (Arsenal), valamint a barcelonai Bojan Krkic és Maxwell pedig sérülése miatt szerepel az alábbi rövid futballhírekben.

Az olasz bajnok Inter egy évre kölcsönadta az Ajaxnak brazil játékosát, Kerlont. A 21 éves támadót a holland klub év végén végleg megvásárolhatja. A különleges “fókacseléről” elhíresült játékost az Inter nyár elején vette vissza a Chievótól.

Az Ajax egy másik létszámon felüli csatárra is lecsapott, az amszterdamiak egyéves szerződést kötöttek a német Hertha BSC-t négy évig szolgáló szerb Marco Panteliccsel.

A Galatasaray leigazolta a CSZKA Moszkva középpályását, Caner Erkint. A török válogatott játékosért kapott pénzt az oroszok rögtön visszaforgatták: a brazil Guilherme Milhomem Gusmao kölcsönben érkezett a Dinamo Kijevtől, míg a nigériai Sekou Olisehet végleg megszerezte a klub a dán Midtjyllandtól.

Fiatal brazil játékossal erősített a Maccabbi Haifa is, az előző szezonban a Villarreal B csapatában szereplő Tiago Da Silva Dutra egy évig focizhat a BL-főtáblára jutott gárdában.

Last minute bevásárlásba kezdett a Stoke City, a piros-kékek előbb 3 millió fontért elcsábították a Sunderland walesi csapatkapitányát, Danny Collinst, majd 5,5 millió fontot fizettek az uruguayi Club Nacionalnak Diego Arismendiért.

Bojan Krkic három hétig nem játszhat (MTI/EPA)

Bojan Krkic három hétig nem játszhat (MTI/EPA)

Folytatta a költekezést a Twente is, a hollandok a Hoffenheim brazil csatárát, Wellingtont vették kölcsön egy évre. Wellington a Twente harmadik igazolása az elmúlt másfél napban.

Egyelőre be nem jelentett összegért a Tottenham csapatához került Niko Kranjcar a Portsmouth horvát válogatott szélsője.

Ugyancsak horvát ikont szerzett a Bolton Wanderers, a csapat egy szezonra kölcsönvette a Nantes-tól Ivan Klasnicot.

A Fulhamben folytatja pályafutását David Elm, a Kalmaar nagyra tartott csatára. A játékos egy idényt játszik kölcsönben a londoni klubnál, amely Gera Zoltánt is foglalkoztatja.

A Barca két játékosa is megsérült a Gijón elleni nyitányon. Bojan Krkic vádli-, Maxwell pedig combsérülést szenvedett. A keddi vizsgálatok szerint Krkic három, Maxwell két hétig nem játszhat.

Kihagyja a szombati, Liechtenstein elleni világbajnoki selejtezőt Andrej Arsavin. Az orosz középpályás az Arsenal hétvégi Manchester United elleni bajnokiján szenvedett térdsérülést.

Egyik legjobbja, Marco Streller nélkül vívja következő két vb-selejtezőjét a svájci válogatott is. A Basel csatára vasárnap sérült meg a Young Boys elleni 2-1-es vereség alkalmával.

Lemondott posztjáról Luciano Spalletti, az AS Roma trénere. Az olasz edző 2005 óta irányította a Farkasokat. Utódja a Juventustól tavasszal menesztett Claudio Ranieri lett.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága december 31-ig eltiltotta munkájától Csertői Aurélt, a Haladás szakvezetőjét. A tréner a Videoton elleni bajnokin verekedett össze a székesfehérváriak pályaedzőjével, Bódog Tamással, akinek október 31-ig kell majd távol maradnia a kispadtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik