Élet-Stílus

Büntetőt fogott Bajnai – videó

admin
admin

2009. 09. 02. 15:59

A magyar labdarúgó-válogatott teljesítményén is múlik egy nemzeti stadion felépítése - jelentette ki Bajnai Gordon, aki látogatást tett a sorsdöntő világbajnoki selejtezőkre készülő csapat telki edzőközpontjában. A miniszterelnök személyesen tesztelte a létesítményt.

“Az államnak akkor éri meg egy ilyen létesítmény felépítésének támogatása, ha annak megfelelő a kihasználtsága, azaz rendszeresen teltházas eseményt rendeznek benne. Ehhez a válogatott is nagyban hozzájárulhat, hiszen két jó eredménnyel állandósítható lehet a magyar embereken most úrrá lett futball-láz” – mondta a kormányfő Huszti Szabolcs válogatott játékos kérdésére, miszerint a legnépszerűbb sportág számíthat-e állami segítségre egy nemzeti stadion felépítését illetően.

A focistákra figyel az ország

Bajnai kiemelte, hogy Magyarországnak rendkívül sokat jelenthet a válogatott sikere szombaton a svédek és jövő szerdán a portugálok ellen, mert az ország nemcsak gazdasági, de lelki válsággal is küzd. Hangsúlyozta: az emberek számára lelkesítő lehet a nemzeti együttes diadala, amely önbizalmat és optimizmust ébreszthet bennük a mostani nehéz időkben.

A miniszterelnök az ajándékba kapott mezt... (MTI)

A miniszterelnök az ajándékba kapott mezt… (MTI)

“Amikor átvettük az MLSZ irányítását, akkor elsődleges célként azt tűztük ki, hogy a labdarúgás társadalmi megítélését megváltoztassuk, visszanyerjük az emberek bizalmát. A miniszterelnök mostani látogatása is jelzi, hogy jó úton járunk e tekintetben” – mondta köszöntőjében Kisteleki István, a hazai szövetség elnöke, aki szerint ehhez a válogatott reményt keltő szereplésén kívül olyan projektek megvalósítására volt szükség, mint az OLLÉ pályalétesítő-program, a telki edzőközpont megépítése, vagy a Gyermek Labdarúgó Szövetség megalapítása. Hozzátette, az OLLÉ-programnak éppen az akkor önkormányzati miniszterként ténykedő Bajnai volt a fővédnöke, s kedden immár a 64. pályát adták át.

A kormányfő gratulált az eddig elért eredményekhez, melyeket szerinte jól mutat, hogy Kisteleki nemrég állami kitüntetést vehetett át, majd a válogatott futballistákhoz szólt: “Egy hétig rátok fog figyelni az egész ország. A nemzeti együttes sikere segíthet az embereknek örömöt átélni, amire nagy szükség van. Ez nagy felelősség, de ez ne bénítsa a csapatot, hanem lelkesítse. Mutassátok meg milyen a magyar virtus!”

Nincs pénz újabb edzőközpontokra

Ezt követően kérdezhettek a futballisták a politikustól, s Huszti egy nemzeti stadion felépítését szorgalmazta állami segítséggel.
“A magyar futball számíthat az állam támogatására, mert Budapestnek szüksége van egy nagy, fedett stadionra, amely akár Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére is alkalmas. De ehhez bizonyos feltételek szükségesek, hogy a létesítményt gazdaságosan lehessen üzemeltetni.” – válaszolt a miniszterelnök.

Huszti után Torghelle Sándor további, a telkihez hasonló edzőközpontok létesítése felől érdeklődött, míg Fülöp Márton a futballhuliganizmus kérdését feszegette. Előbbire Bajnai azt felelte, hogy egyelőre a válság miatt nincs erre pénz, s Magyarország igen kedvező helyzetben van, hogy olyan létesítménye van Telkiben, amelynek csodájára járnak egész Európában. Utóbbira úgy reagált, hogy már tavasszal foglalkoztak a kérdéssel, s ezt szerinte folytatni kell, hogy megoldás szülessen, s egy elenyésző kisebbség ne rontsa el a többség szórakozását, s ne tartsa távol a családokat a stadionoktól. Hozzátette, az utóbbi időben a rendőrség stadionon kívül határozottabban lép fel a rendbontókkal szemben, s ezt a szemléletet követni kell.

... rögtön ki is próbálta (MTI)

… rögtön ki is próbálta (MTI)

Bajnai, aki a csapat ajándékaként egy minden válogatott futballista által aláírt kapusmezt és kapuskesztyűt vett át Erwin Koeman szövetségi kapitánytól, szintén kérdezett egyet: miként készülnek Zlatan Ibrahimovic, a svéd gárda sztárjának semlegesítésére?

“Legutóbbi, budapesti meccsünkön sérüléséig Juhász Roland, majd utána Gyepes Gábor radírozta le a pályáról, noha a 90. percben egy világklasszisokra jellemző győztes gólt ragasztott a bal felső sarokba. Ha viszont védőink ugyanolyan jó teljesítményt nyújtanak, mint azon a meccsen, akkor nem lesz gond” – válaszolt Gera Zoltán.

A program zárásaként Bajnait körbevezették a májusban átadott létesítményben, a kormányfőt többek között Dárdai Pál, Gera, Koeman és Kisteleki kísérte végig. A főépület előtti edzőpályán pedig Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke rúgott 11-est a 43-as Építők amatőrcsapatban hálóőrként játszó kormányfőnek, aki az ajándékba kapott mezt és kesztyűt viselve hárította a bal alsó sarokba tartó lövést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.