Élet-Stílus

Búcsúzik a Cotton Club Singers

admin
admin

2009. 09. 02. 14:53

Januárban hatalmas koncerttel búcsúzik a közönségtől a Cotton Club Singers. A csapat utolsó négy tagjából megújult imázzsal és repertoárral megalakult a Singer Street.

László Boldizsár, a csapat egykori vezetője még januárban távozott a csapatból, hogy operaénekesként folytassa pályafutását, és ezzel egy időben megalapította önálló zenekarát, a Boldi és a Keresztapák formációt. A négy énekes – Bartus Patrícia, Mezőfi Gabriella, Czutor Ignác és Fehér Gábor – és László közös döntésüket elsősorban azért hozták meg, mert a korábbi zenekarvezető neve annyira összekapcsolódott a Cotton Club Singers névvel, hogy azt sokan azonosították is vele, így az együttes megszűnésének híre újra és újra felröppent.

Az elmúlt három évben számos tagcserét élt meg az együttes, így a zenekarvezetőt megelőzően távozott és szólókarriert kezdett Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsi és Szűcs Gabriella is. A jelentős tagcserék, és különösen a korábbi zenekarvezető távozása miatt indokolttá vált, hogy az őket követő új generációs csapat önálló, új arculattal, új névvel rendelkező együttest hozhasson létre. A Singers Street októbertől koncertezik, tagjai szeptemberben megújult műsoraik kidolgozásával foglalkoznak. László Boldizsár szeptember elején rögzíti első operalemezét, majd az évad során 5 opera főszerepében láthatja a szegedi színház közönsége, a Keresztapákkal pedig folyamatosan koncertezik majd a színházi munkája mellett.

A Cotton Club Singers névtől méltó módon búcsúzva, „Záróakkord“ címmel az összes egykori énekes közreműködésével egy utolsó koncertet tartanak 2010. január 9-én a Papp László Budapest Sportarénában, amelynek zenei vezetője a csapathoz sok szálon kötődő Malek Miklós lesz, aki az eseményen a MÁV Szimfonikus Zenekart is vezényli majd.

A Cotton Club Singers 15 éves fennállása alatt hat korszakban összesen 10 énekes fordult meg a csapatban, akik mellett többé-kevésbé állandó kísérőzenészként a hazai jazz-élet színe-java megfordult (közel 50 zenész). A csapat összesen 10 nagylemezt illetve CD-t és két DVD-t készített. A közönség több mint 3000 élő koncerten hallhatta őket. Jelenlegi repertoárjukon több mint 15 órányi műsor szerepel. A Singer Street ezt a hagyományt folytatja, talán újabb 15 évig.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.