Élet-Stílus

Lemondott Tottiék edzője

A gyenge bajnoki rajt miatt beadta lemondását az AS Roma trénere. Luciano Spallettit a fővárosiak kispadján a korábban a Chelsea-nél is megfordult Claudio Ranieri váltja, akit az elmúlt szezon végén menesztették a Juventustól.

“Benyújtottam a lemondásomat és a klub elfogadta azt. A mai nappal véget ért a munkaviszonyom” – nyilatkozta Spalletti, miután rövid megbeszélést folytatott a klub vezetőivel.

Hétfőn az AS Roma szurkolói tüntettek a vezetőedző ellen, akinek a római szerződése eredetileg 2011 júliusáig szólt.

A fővárosi klub csapnivalóan kezdte az idei szezont, két forduló után a tabella utolsó helyén állnak Francesco Tottiék, miután a Genovától majd a Juventustól is vereséget szenvedtek.

AS Roma-Juventus 1-3

Az elmúlt szezonban is sokat bírált szakembert Claudio Ranieri váltja a kispadon – kedd délután ezt hivatalos is bejelentették.
A Juvétól májusban elzavart tréner Spalletti bejelentése előtt már fővárosi klub székházában tárgyalt Rosella Sensi elnökkel.

„Megszületett a megállapodás, szerdán aláírja kétéves szerződését” – nyilatkozta Mattia Grassani, a tréner ügyvédje.

A volt Udinese-tréner, Luciano Spalletti 2005-ben vette át az AS Románál a szakmai irányítást, csapata 2007-ben és 2008-ban is a második helyen zárt a Serie A-ban, amellett mindkét esztendőben Olasz Kupát nyert együttesével.

A legutóbbi bajnoki szezonban azonban a rossz rajt után végül csak a hatodik lett az általa vezetett fővárosi gárda.

A nyári hónapokban összetűzésbe keveredett a klub vezetőivel, többször is arra panaszkodott, hogy nem kapott elég pénzt a távozó focisták (például Aquilani) megfelelő pótlására. Ráadásul olasz lapjelentések szerint a játékosok is elpártoltak az 57 éves edzőtől. A Sensi-család már hónapok óta szeretne megválni a klubtól, érthető, hogy nem akartak pénzt költeni új igazolásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik