Élet-Stílus

A Koeman-csapatról cikkez a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja vezető anyagban foglalkozik a magyar válogatott jelenjével és világbajnoki esélyeivel, kiemelve: a mai csapatnak jó esélye van arra, hogy kiharcolja a részvételi jogot a 2010-es világbajnokságon.

A weboldal hétfői cikkében kiemeli, hogy a csapat érthetően optimista a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra való kijutással kapcsolatban, mert csak három ponttal marad le az 1. csoportot vezető dánok mögött, viszont néggyel megelőzi a harmadik és negyedik pozícióban álló svédeket és portugálokat.

Az írás elsősorban Erwin Koemannak, a gárda holland kapitányának tulajdonítja az eddigi sikereket, aki “15 hónapja látja el a posztot, és ennyi idő alatt kialakított egy, az idősebb, tapasztaltabb futballistákból és a külföldön edződő fiatalokból álló versenyképes csapatot.”

A Koeman-csapatról cikkez a FIFA 1

A szerző megemlíti a 2008-as Európa-bajnoki selejtezősorozatban Máltától elszenvedett 2-1-es vereséget, amely után a magyar válogatott a vb-győztes olaszok elleni 3-1-es sikerrel mutatta meg, hogy képes a fejlődésre.
“A kreatív játékosok közül kiemelném Hajnal Tamást, Huszti Szabolcsot és Gera Zoltánt, mert az ő segítségükkel képesek vagyunk a kombinatív, változatos futballra” – szólaltatta meg az oldal a 46 esztendős Koemant.

Az írás ezt követően röviden bemutatja a három említett labdarúgót, majd kitér arra is, hogy a 18 fős keretből 16-an külföldön játszanak, s csupán ketten – Rudolf Gergely és Bodnár László – szerepelnek magyar csapatban. A szerző kettejükkel kapcsolatban megemlíti klubjuknak, a Debrecennek a BL-ben elért sikerét, majd befejezésül Koeman szerződésének meghosszabbításáról is ejt néhány szót.

“Motivációt ad, hogy a magyar szövetség a jövőre is gondol, s nem csak az aktuális eredmények alapján dönt. Nyugodtabban tudok így dolgozni, bízom benne, hogy sikerül elérnünk a kitűzött célt és ott leszünk Dél-Afrikában” – mondja Koeman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik