Élet-Stílus

Halálos fenyegetés a lábtörő belga futballistának

Halálos fenyegetést kapott a vasárnap esti belga bajnoki rangadón horrorisztikus sérülést okozó, ellenfelének lábát több helyen eltörő Axel Witsel, a Standard Liege játékosa, aki brutális belépője miatt tíz mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Axel Witsel, a belga bajnok Standard Liege 20 esztendős középpályás az életveszélyes fenyegetést internetes postán kapta, miután Anderlecht elleni rangadón durván letalpalta a lengyel Marcin Wasilewskit, akinek a bal lába kicsavarodott, s sípcsontja, valamint szárkapocscsontja több helyen eltört.

Witsel az eset után azzal védekezett, hogy nem szándékosan okozta a sérülést, ezzel együtt 10 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. „Mind a ketten a labdáért harcoltunk. Nem vagyok durva játékos, nem akarok lábakat törni” – mondta. „Elfogadom a büntetést, és személyesen kérek elnézést Wasilewskitől”.

Axel Witsel belépője – csak erős idegzetűeknek!

Wasilewskit – aki 2007 óta játszik a Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlechtben – már megoperálták, de még a következő napokban is lesznek orvosi beavatkozások.

Ariel Jacobs, a brüsszeliek edzője a horrorisztikus sérülés után azt közölte, hogy Wasilewski szezonjának vége, nos, legfrissebb hírek szerint a 29 éves védőre 10-12 hónapos kihagyás vár.

A 38-szoros lengyel válogatott futballista mellett az Anderlecht Jant Polákot is elveszítette, ő térszalagszakadást szenvedett a döntetlennel végződő rangadón.

Witsel nagy tehetség

A Standard Liege-zsel kétszeres belga bajnok Witselt nagy tehetségnek tartják a szakemberek. Nem véletlen, hogy korábban a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal és a Real Madrid is kacérkodott a leigazolásával. Fiatal kora ellenére már kilencszer szerepelt és egy gól szerzett a belga válogatottban. A 2007/2008-as szezonban őt választották meg Belgiumban a legjobb fiatal játékosnak, 2008-ban pedig a belga pontvadászat legjobbjának járó díjat is megkapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik