Élet-Stílus

Whoopi Goldberg üdvözli a magyar melegfelvonulást – Videó!

Whoopi Goldberg videóüzenetében üdvözli Magyarországot, elkötelezve magát a szabadság, az emberi jogok tisztelete, s mindezekből adódóan a budapesti melegfelvonulás mellett.

A videóüzenet magyar nyelvű leiratát alább olvashatja.

Üdv Magyarország!

Országotokra mindig különös szeretettel gondolok, és remélem egy szép napon újra ott lehetek veletek.

Tudnotok kell, hogy amennyire imádom Magyarországot, legalább olyan elkötelezett híve vagyok az emberi jogoknak. Hiszek abban, hogy mindannyian különbözőek vagyunk, és mégis mindannyian ugyanarra vágyunk: szabadságra, tiszteletre, szeretetre és békére.

Küzdelmes történelmetek során mindig a szabadság és a demokrácia oldalán álltatok, akkor is, ha ez nem volt könnyű. Húsz évvel a rendszerváltás után, a szabadság iránti vágy tovább él.

Csakúgy mint az EU többi tagállamában, a Gay Pride résztvevői Magyarországon is e vágyukat szeretnék kifejezésre juttatni.

Nem mindenki ünnepli, nem mindenki támogatja a Gay Pride-ot, de minden demokráciában élő magyar állampolgárnak egyet kell értenie az egymás elleni erőszak határozott elutasításával.

Ha Budapesten lehetnék, büszkén ünnepelném veletek a felvonulást, ahogy ezt többször megtettem már más hasonló rendezvényeken. Büszke vagyok a homoszexuálisokra, leszbikusokra, bi- és transzszexuálisokra, amiért nyíltan felvállalják identitásukat.

Tisztelgek előttetek – Mindannyiótok előtt, akik részt vesztek a felvonuláson vagy annak szervezésében. Kiérdemeltétek az egyenlő jogokat, kormányotok és a karhatalmi erők támogatását és védelmét de legfőképpen egy békés menetet. Gondolatban én is veletek leszek.

Boldog Gay Pride felvonulást Magyarország! Csak így tovább!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik