Élet-Stílus

Koeman: Bodnár jó döntést hozott

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Bodnár László jó döntést hozott, amikor lemondta a szereplést a soron következő két világbajnoki selejtezőn, miután péntek éjjel halálra gázolt egy kerékpárost.

“Kétszer is beszéltem vele, azt mondta, hogy mentálisan nincs kész két ilyen fontos mérkőzést megvívni, úgy gondolom, nagyon helyesen döntött” – nyilatkozott hétfői, telki sajtótájékoztatóján a holland szakember.

A keret hétfőn állt össze, és megkezdte a felkészülést a svédek elleni szombati, valamint a portugálokkal szemben jövő szerdán sorra kerülő világbajnoki selejtezőkre. A csapatból Bodnáron kívül sérülés miatt hiányzik Vanczák Vilmos és Vaskó Tamás, míg Fülöp Márton ugyan a válogatottal van, de szintén sérüléssel bajlódik. A hiányzók miatt visszakerült az együttesbe a bő listán szerepelt Szélesi Zoltán, aki a szűkítéskor kikerült a keretből.

Koeman elmondta: a világbajnoki selejtezős csoportban minden csapaton nagy most a teher, hiszen ha például az élen álló dánok nem nyernének a portugálok ellen, a magyarok pedig legyőznék a svédeket, pillanatok alatt összesűrűsödne a mezőny. (A dánok 16 ponttal vezetnek, őket 13-mal követik a magyarok, majd a portugálok és a svédek következnek egyformán 9-cel, míg az albánoknak 6, a máltaiaknak pedig 1 pontjuk van.)

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a telki edzőközpontban mostantól rendelkezésre áll egy úgynevezett Help életmentő állomás, benne egy félautomata defibrillátorral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik