Élet-Stílus

Kevesen nézhetjük a Lokit

Hat csoportmeccse lesz a magyar bajnoknak a Bajnokok Ligája főtábláján. A három hazai találkozót a TV2 közvetíti, az idegenbeli meccseket viszont a háztartások 16 százalékában elérhető DigiSport adja. Rögtön a Loki liverpooli bemutatkozását a többség nem láthatja.

Az idei szezontól három évig a TV2, illetve a DigiSport közvetíti a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket. Az országos lefedettségű kereskedelmi csatorna a keddi első választás jogát szerezte meg az összes többi csomag (kedd második, szerda első és második) a nemrég indult új sportcsatornáé, amelyet a televízióval rendelkező nagyjából 3,6 millió háztartásból csak 600 ezerben tudják nézni. Ez a tévés háztartások 16,5 százalékát jelenti.

A Liverpool, a Lyon és a Fiorentina mellett nincs esélye arra a magyar bajnoknak, hogy túlélje a sorozat csoportkörét, de hat mérkőzése biztosan lesz. Rögtön jövő szerdán, a futball egyik szentélyében, a liverpooli Anfield Roadon kezdi meg a szereplést a Loki. A mérkőzést a lyoni és firenzei vendégjátékhoz hasonlóan a DigiSport sugározza.

A TV2 a három hazai meccset tűzi műsorára. A csatorna szóvivője, Magyar Rita az FN.hu érdeklődésére elmondta, hogy az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) nagyon szigorú szerződést kötöttek, utólag már nem volt lehetőség a feltételek megváltoztatására.

A kontraktus értelmében azok a focirajongók, akiknél nem fogható a DigiSport, a csatorna honlapján próbálkozhatnak. Az internetes élő közvetítés az első komolyabb terhelésre, a Levszki-meccs alatt megadta magát, remélhetőleg másfél hét múlva megerősített gépparkkal várják a szurkolókat.

A Loki BL programja

1. forduló, szeptember 16. szerda:
FC Liverpool (angol) – DVSC-TEVA (DigiSport)

2. forduló, szeptember 29., kedd:
DVSC-TEVA – Olympique Lyon (francia) (TV2)

3. forduló, október 20., kedd:
DVSC-TEVA – Fiorentina (olasz) (TV2)

4. forduló, november 4., szerda:
Fiorentina – DVSC-TEVA (DigiSport)

5. forduló, november 24., kedd:
DVSC-TEVA – FC Liverpool (TV2)

6. forduló, december 9., szerda:
Olympique Lyon – DVSC-TEVA (DigiSport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik