Élet-Stílus

Varga Tamás ötödik lett a vébén

Nem az egyesre készült, de mivel párja lebetegedett, ebben a számban indult Varga Tamás a poznani evezős világbajnokságon. A magyar versenyző reménykedett a dobogóban, de az ötödik helyen ért célba.

A Démász Bajai Spartacus 31 éves versenyzője – aki remek elő- és reményfutambeli, majd középdöntős teljesítménnyel jutott a legjobb hat közé – egy-egy új-zélandi, görög, japán, dán és brazil riválissal csapott össze a fináléban.

Előbbi négy a rajt után gyorsan ellépett, Varga pedig Ailson Silvával vívott nagy csatát a mezőny végén. A magyar féltávnál még az utolsó helyen lapátolt, a végére azonban megelőzte dél-amerikai ellenfelét, s így ötödikként zárt. A számot – rajt-cél győzelmet aratva – az új-zélandi Duncan Grant nyerte.

Varga Tamás ötödik lett a vébén 1

A 2005-ben Hirling Zsolttal könnyűsúlyú kétpárban vb-győztes Varga azért indult ezúttal egypárban, mert új párja, Galambos Péter a világbajnokság előtt megbetegedett.

“Nem erre a versenyszámra készültem az év eleje óta, de számomra fontos volt, hogy megtudjam, mit tudok egypárevezősben. – idézte a magyar szövetség hírlevele Vargát. – A döntőbe jutást követően azérem megszerzése sem tűnt lehetetlennek. Valamivel erősebb szélre számítottam, ezért nehezítettem a belkaron, talán emiatt nem tudtam igazán kievezni magamból a maximumot ma. Örülök, hogy a döntőbe bekerültem, de nem ez volt a legjobb pályám ezen a versenyen.”

A másik két magyar egység már szombaton befejezte szereplését a vb-n: a Hajdú Zsuzsanna, Alliquander Anna könnyűsúlyú kétpár a nyolcadik, a férfi könnyűsúlyú nyolcas pedig a kilencedik helyen végzett.

Poznan, világbajnokság, férfi könnyűsúlyú egypár:
1. Duncan Grant (Új-Zéland) 6:50.78 p
2. Vaszileosz Polimerosz (Görögország) 6:52.33
3. Mads Rasmussen (Dánia) 6:56.25
…5. Varga Tamás 7:01.85

Ajánlott videó

Olvasói sztorik