Élet-Stílus

Továbbra is százszázalékos a City – videó

A Chelseahez és a Tottenhamhez hasonlóan pontveszteség nélkül menetel a Manchester City együttese az angol bajnokságban. A Portsmouth vendégeként az Arsenaltól érkezett Adebayor szerezte meg a győztes találatot.

Négyből négy. A Portsmouth alaposan elrontotta a bajnoki rajtot, Paul Hart csapata negyedik nekifutásra sem tudott pontot szerezni. Nem úgy a Manchester City, amely harmadik győzelmével megőrizte a veretlenségét, és az olajmilliókból összevásárolt csapat még gólt sem kapott.

A Portsmouth otthonában álmosan kezdett a manchesteri együttes, de lassan átvette az irányítást, és félóra elteltével egy szöglet után vezetést szerzett. A hazai védők lemaradtak a nyáron igazolt Emanuel Adebayorról, és a togói csatár közelről a hálóba bólintott. A szünet előtt növelte az előnyét a City, de a partjelző tévesen lest intett Richards találatánál.

A második félidőben egyre egyoldalúbbá vált a találkozó, egy-két helyzete ugyan volt Portsmouth-nak, de a City győzelme egy percig sem forgott komoly veszélyben.

Mark Hughes remek kis csapatot rakott össze a rendelkezésére bocsátott milliókból, bár azt is le kell szögezni, hogy a City a három idei bajnokiján még nem találkozott komoly ellenféllel. Még nem egyértelmű, hogy a kisebbik manchesteri alakulat meg tudja-e törni a nagy négyes uralmát. A következő fordulóban tisztulhat a kép, Arsene Wengerék érkeznek szeptember 12-én Manchesterbe.

Premier League, 4. forduló:
Portsmouth-Manchester City 0-1 (0-1)
Gól: Adebayor (30.)

Everton-Wigan Athletic 2-1 (0-0)
Gól: Saha (62.), Baines (94.-11-esből), illetve Scharner (57.)

Aston Villa-Fulham 2-0 (1-0)
Gól: Pantsil (3. öngól), Agbonlahor (59.)

Szombati meccsek:
Manchester United-Arsenal 2-1
Bolton Wanderers-Liverpool 2-3
Blackburn Rovers-West Ham United 0-0
Stoke City-Sunderland 1-0
Tottenham Hotspur-Birmingham City 2-1
Wolverhampton Wanderers-Hull City 1-1
Chelsea-Burnley 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik