Élet-Stílus

Nézőcsúcs a Szegedi Ifjúsági Napokon

Csaknem 62 ezren látogattak el az idei Szegedi Ifjúsági Napokra (SZIN), a nyárzáró fesztivál ezzel nézőcsúcsot ért el. Tavaly 59 ezer vendéget fogadtak a Partfürdőn.

A rendezvényen 250 koncert – többek között Macy Gray, a Guano Apes és Gabriella Cilmi fellépése – várta a vendégeket, a legsikeresebb nap a szombati volt.

Az elvégzett mérések azt mutatták, hogy a hangterhelés a négynapos rendezvény során két este – szerdán és pénteken – néhány órára meghaladta az előírt értéket. A vizsgálat megállapította, hogy néhány koncert és produkció hangtechnikusa időnként nem tartotta be a szabályokat, ezért a jövőben a produkciókkal kötött szerződésekben az előírt zajszint túllépése szigorú büntetést és kártérítést von majd maga után. A szervezők ezen kívül hangtechnikai szakembereket bíznak meg további zajszintcsökkentő berendezések és zajvédő falak telepítésével.

A 2003-ban újraindított Szegedi ifjúsági Napok (SZIN) a város rendezvénye, az önkormányzat cége szervezi, már három éve költségvetési támogatás nélkül működik, és Magyarország egyik legnépszerűbbifjúsági fesztiváljává vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik