Élet-Stílus

Mourinhóék megalázták a Milant – videó

A nagy érdeklődéssel várt milánói derbi sima Inter-győzelemmel végződött, az olasz bajnok esélyt sem hagyott ellenfelének. Vasárnap egy újabb rangadó következik, a nyáron megerősödött Juventus a Romához látogat.

A Milan az első fordulóban három pontot szerzett a Siena vendégeként, de már akkor feltűnő volt, hogy Berlusconi csapata jelenlegi formájában nem lesz képes megelőzni a városi riválist. A második fordulóban aztán mindenki meggyőződhetett arról, hogy mekkora a különbség.

Az Internél meglepetésre a kezdőben kapott helyet az a Wesley Sneijder, aki csütörtökön írt alá az olasz bajnokhoz. Az első félórában némi mezőnyfölényben játszott a Milan, de még az első félidőben, negyedóra alatt elintézte ellenfelét Jose Mourinho csapata.

Kezdésképpen Thiago Motta lőtte ki ballal a jobb sarkot egy gyönyörűen kipasszolt támadás végén, majd Gattuso rántotta le a tizenhatoson belül a kilépő Samuel Eto’ót. A középpályás sárgát kapott, a tizenegyest pedig Gabriel Milito bevágta. Percekkel később a cserét kérő, de a pályára visszaküldött Gattuso a felezővonalnál szállt bele Sneijderbe, és megkapta a második sárgáját. Eldőlt a meccs, ráadásul még a szünet előtt a remek Maicon tovább növelte az előnyt.

Berlusconi szenvedése a második félidőben folytatódott, az olasz miniszterelnök csapata már csak arra törekedett, hogy megússza újabb kapott gól nélkül – nem sikerült. Bő egy óra elteltével Sztankovics pókhálózta ki a bal felsőt 28 méterről.

Serie A, 2. forduló:
AC Milan-Internazionale 0-4 (0-3)
Gól: Motta (29.), Milito (36., 11-esből), Maicon (45.), Stankovic (67.)
Piros lap: Gattuso (41., Milan)

Bari-Bologna 0-0
Piros lap: Sforzini (90., Bari)

Vasárnap:
AS Roma-Juventus 18 ó
Atalanta-Genoa 20:45
Cagliari-Siena 20:45
Chievo-SS Lazio 20:45
Fiorentina-Palermo 20:45
Napoli-Livorno 20.45
Parma-Catania 20:45
Sampdoria-Udinese 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik