Élet-Stílus

Diarra volt a Real nyerőembere – videó

A Deportivo La Coruna kétszer is egyenlített a nyáron alaposan megerősített Real Madrid ellen, a királyi klub azonban Lassana Diarra bombagóljával otthon tartotta a három pontot a Primera División 2009/2010-es szezonjának nyitó találkozóján.

A nyáron több mint 250 millió euróból megerősített Real nem kápráztatta el a Bernebeu közönségét, mindenesetre otthon tartotta a három pontot. A madridiak kezdőcsapatában hét új szerzemény lépett pályára szombat este a Deportivo La Coruna ellen, köztük két aranylabdás támadó, mégis egy „régi harcos”, a védekező középpályás Lassana Diarra volt a találkozó hőse.

A vendég La Coruna-i együttes kétszer is egyenlített. Raúl góljára Riki, Cristiano Ronaldo büntetőből szerzett találatára pedig Juan Carlos Valeron válaszolt a túloldalon. A 60. percben aztán jött Diarra, aki távolról, 28 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Real-Deportivo 3-2

„Boldog vagyok, hiszen nagyon fontos volt, hogy győzelemmel rajtoltunk, és ez sikerült, nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg” – nyilatkozta a szintén nyáron érkezett Manuel Pellegrini vezetőedző, aki 4-2-2-2-es hadrendben küldte pályára a csapatát. Jóllehet, Cristiano Ronaldo tulajdonképpen „szabadon” játszott, a jobb szélről gyakorta lépett fel a center pozíciójába. A pontrúgásokkal is a portugál klasszis lett megbízva a Realnal.

„Elégedett vagyok a játékunkkal, mutattunk néhány jó dolgot, persze van még miben fejlődnünk. A lényeg, hogy nyertünk, hiszen fontos volt, hogy az első mérkőzésünkön megszerezzük a három pontot” – mondta a 94 millió euróért igazolt Ronaldo.

A „68 milliós” Kaká – aki az első gól előtt dupla kötényes, remek passzt adott – a madridi közönséget dicsérte. „A szurkolók fantasztikusak voltak, különösen a nehéz pillanatokban álltak mögénk, s biztattak minket, nagy részük van a győzelemben”.

A vesztes fél, a Deportivo edzője, Miguel Lotina a következőket nyilatkozta a lefújás után: „A Real nagyon erős csapat, nagyon nehéz 90 percig koncentrálni, hiba nélkül játszani ellene.”

A játéknap másik mérkőzését, az újoncok csatáját a Zaragoza nyerte, Ángel Javier Arizmendi góljával 1-0-ra verte a Tenerifét.

Primera División, 1. forduló:


Real Madrid-Deportivo La Coruna 3-2 (2-1)


Gól: Raul (26.), Cristiano Ronaldo (35., 11-esből), L. Diarra (60.), ill. Riki (30.), Valeron (46.)

Real Zaragoza-Tenerife 1-0 (0-0)


Gól: Arizmendi (74.)

Vasárnap:

Athletic Bilbao-Espanyol, 17:00
Málaga-Atlético Madrid, 17:00
Real Mallorca-Xerez, 17:00
Osasuna-Villarreal, 17:00
Racing Santander-Getafe, 17:00
Valencia-Sevilla, 19:00
Almería-Valladolid, 21:00

Hétfő:

Barcelona-Sporting Gijon, 22:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik