Élet-Stílus

Schumacher jövőre visszatérhet

A Ferrari Forma-1-es csapata azon dolgozik, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszatérjen. Nem beugróként - hanem a csapat valódi pilótájaként.

„Ha minden rendben van, miért ne láthatnánk őt (Michaelt) az egyik autónkban? – mondta Stefano Domenicali a Timesnak. „Igaz, hogy szeretnénk harmadik autót. Ez ugyanis a sportág javát szolgálná. A nagycsapatoknak három autót kellene indítaniuk, mert a szurkolók is ezt akarják” – tette hozzá.

Schumit sokan szívesen látnák a volán mögött (MTI/EPA)

Schumit sokan szívesen látnák a volán mögött (MTI/EPA)

Nem teljesen újdonság a háromautós Forma-1 ötlete, ezt néhány hónapja a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo hintette el, és erősítette meg napokkal ezelőtt, de ehhez a lépéshez a sportszabályzat átírására lenne szükség, illetve kell a többi csapat, az FIA, valamint Bernie Ecclestone jóváhagyása is.

Utóbbi nem lehet akadály, tekintve, hogy Ecclestone kedveli Michael Schumachert. Nem is beszélve a pénzről, a hétszeres világbajnok német pilóta visszatérése sok nézőt vonzana.

Ugyanakkor vannak csapatok, amelyek nem rajonganak az ötletért, azok inkább további istállók belépésével bővítenék az F1-es mezőnyt. Ez jövőre meg is valósul, hiszen legalább 13 csapat 26 autója lesz a rajtrácson.

Badoert Lecserélhetik

Elképzelhető, hogy lecserélik Luca Badoert, és a szeptember 13-án esedékes olasz GP-n már a spanyol Marc Gené vezeti a Forma-1-es Ferrari egyik versenyautóját. Gené nagyon diplomatikusan nyilatkozott az esetleges szereplését illetően: szerinte egy futam után korai lenne Badoert megítélni, de közölte, „azon dolgozom, hogy a csapatom bízzon bennem, és készen álljak, ha szükség lehet rám.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik