Élet-Stílus

Robben vezetésével nyert a Bayern – videó

Hajnal Tamás gólpasszt adott, de csapata, a Borussia Dortmund csak egy pontot szerzett az Eintracht Frankfurt vendégeként a Bundesliga 4. fordulójában. A rangadón a Bayern Arjen Robben vezetésével 3-0-ra verte a Wolfsburgot.

Meglepetésekben nem volt hiány a Bundesliga 4. fordulójában: a VfB Stuttgart hazai pályán nem bírt a Nürnberggel, de ennél is nagyobb szenzáció, hogy a Schalke kikapott a vendégként fellépő, eddig pont nélkül álló Freiburgtól. Az újonccsapat győzelmet jelentő gólját Cha szerezte a 40. percben: a koreai játékos a jobb oldalon faképnél hagyta az elmélázó Höwedest, befelé húzott, majd a jobb alsó sarokba küldte a labdát.

Hajnal gólpassza

Hajnal Tamás csapata a jó kezdés után immár három forduló óta nyeretlen: a Borussia Dortmund csak egy pontot szerzett Frankfurtban. A magyar válogatott középpályás kezdőként 82 percet töltött el a pályán, és az ő asszisztálásával szerezte meg a vezetést a vendégegylet, de Zidan találatára frankfurti részről – a korábban egy lesgólt már szerző – Amanatidisz válaszolt, mintegy 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

A Bayer Leverkusen zsinórban harmadik győzelmét aratta, s továbbra is vezeti a tabellát. A VfL Bochum elleni, szombati mérkőzésen az eddigi fordulókban rendre eredményes, így már négy találatnál járó Kiessling szerezte a három pontot érő gólt.


Az új fiú, Robben két gólt lőtt (MTI/EPA)

Az új fiú, Robben két gólt lőtt (MTI/EPA)

A forduló rangadóján a Bayern München megszerezte első sikerét a Bundesliga most futó szezonjában. Úgy látszik, ehhez a Real Madridtól igazolt Robbenre volt szükség: a holland csatár két góllal járult hozzá a bajnoki címvédő Wolfsburg 3-0-ás legyőzéséhez. Az első gólt Gomez szerezte, a 27. percben hat méterről kanalazta a hálóba a kapusról kipattant labdát.

A szünet után már nyoma sem volt az első 45 percben látott Bayern-fölénynek, kiegyenlítetté vált a játék, de „farkasok” nem tudtak betalálni: 1-0-nál Butt bravúrral védte Dzeko közeli fejesét, a bosnyák később a kapufát találta. Ekkor amúgy már 2-0-ra vezetett a Bayern, miután a második félidőre beállt Robben góllal mutatkozott be: a 68. percben kissé kisodródva lőtt balról a bal alsó sarokba, majd hajrában duplázott: Ribéry pazar átadása után állította be a 3-0-ás végeredményt.

Bayern-Wolfsburg, 1-0

Bayern-Wolfsburg, 2-0

Bayern-Wolfsburg, 3-0

Bundesliga, 4. forduló:

Bayern München-VfL Wolfsburg 3-0 (1-0)


Gól: Gomez (27.), Robben (68., 80.)

Bayer Leverkusen-VfL Bochum 2-1 (1-1)


Gól: Friedrich (41.), Kiessling (68.), ill. Klimowicz (32.)

Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund 1-1 (0-0)


Gól: Amanatidisz (68.), ill. Zidan (62.)

Hannover 96-1899 Hoffenheim 0-1 (0-1)


Gól: Carlos Eduardo (40.)

Schalke 04-SC Freiburg 0-1 (0-1)


Gól: Csa (40.)

VfB Stuttgart-1. FC Nürnberg 0-0

Vasárnap:

Hertha BSC-Werder Bremen, 15:30
Hamburger SV-1. FC Köln, 17:30

Pénteken játszották:

Borussia Mönchengladbach-1. FSV Mainz 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik