Élet-Stílus

A beruházó szerint bármelyik kormány támogatná a sukorói kaszinót

Csak akkor ártana hírnevének a King's City projekt kapcsán született négy ügyészségi óvás és a projekt alapjául szolgáló csereszerződést kifogásoló számvevőszéki jelentéstervezet, ha nem lenne száz százalékig ártatlan - mondta el a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjújában Joav Blum, a projekt társalapítója.

“Akkor aggódnék, ha elkövettem volna valamilyen törvénysértést. Az egész beruházásnál eddig is kiemelten figyeltünk arra, hogy minden lépésünk a jogszabályoknak megfelelően történjen, s ez a jövőben sem lesz másképp” – jelentette ki a lap szombati számának nyilatkozva a Zsidó Világkongresszus izraeli alelnöke, aki szerint a beruházásban nemzetközileg elismert üzletemberek vesznek részt, akik soha nem adnák a nevüket ingatlanspekulációhoz.

A fejlesztés egyik vezetője Ronald S. Lauder magyar származású üzletember, az Estée Lauder Group igazgatója, neki nincs szüksége ingatlanpanamával szerzett jövedelemre – tette hozzá, jelezve: meg van győződve arról, hogy a King,s City felépül, s négy év múlva üzemelni kezd. Mint mondta, az akadályok felsorolása közben azonban látni kell, hogy egy évtizedekre szóló beruházás nyitja meg hamarosan turisták milliói előtt a kapuit Magyarországon.

Arról, hogy a kormány tagjai közül kikkel találkozott személyesen a kaszinóberuházás kapcsán, azt mondta: Bajnai Gordonnal kétszer folytatott tárgyalást, az akkor még pénzügyminiszter Veres Jánossal is találkozott egyszer, Gyurcsány Ferenccel pedig a kaszinóberuházásról folytatott tavaly májusi parlamenti megbeszélésen ismerkedett meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik