Élet-Stílus

Kiárusítják a Real holland sztárjait

Wesley Sneijder és Arjen Robben hivatalosan is otthagyta az átigazolási szezon utolsó napjaiban a Real Madrid együttesét. Előbbit az olasz Internazionale vitte, utóbbit a német Bayern München.

A nyári átigazolási szezonban 260 millió euróból megerősített Real Madrid új vezetőedzője már Cristiano Ronaldóék érkezése előtt jelezte, hogy nem tart igényt a következő szezonban Wesley Sneijder, Arjen Robben és Rafael van der Vaart szolgálataira.

Várható volt, hogy a három holland középpályás elhagyja a királyi gárdát, meglepetésre azonban az átigazolási szezon utolsó hetéig nem született döntés az ügyükben. A héten aztán felgyorsultak az események: szerda este egybehangzó spanyol és olasz lapjelentések szerint minden kérdésben megegyezett a Real és az Internazionale.

Sneijder és Robben (j) elhagyta a Realt (MTI/EPA

Sneijder és Robben (j) elhagyta a Realt (MTI/EPA)

A holland válogatott egy nappal később alá is írta a szerződését, amelynek a részleteiről nem szivárogtak ki információk. Lapjelentések szerint a 25 éves középpályás öt idényre kötelezte el magát, évi négy millió euróért az új klubjához.

A Robben körüli huzavona is véget ért. A Liverpool és a Manchester United ajánlatára ráígért a Bayern München. A 25 esztendős szélső négy évre írt alá a bajoroknál, és feltehetően már szombaton, a bajnok VfL Wolfsburg elleni rangadón bemutatkozik. Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra a felek, sajtóinformációk szerint azonban körülbelül 24-25 millió euró volt Robben ára.

“Remek fizikai állapotban vagyok, miután a Reallal végigcsináltam a felkészülést. Készen állok a játékra” – mondta a futballista, aki korábban úgy nyilatkozott, ugyan nem szeretne elmenni Madridból, de a klub azt akarja, hogy távozzon.

Most már csak Rafael van der Vaart sorsa nem tisztázódott, de feltehetően augusztus 31-ig, az átigazolási időszak végéig ő is talál magának új egyesületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik