Élet-Stílus

Rosberg lelép a Williamstől

Bár a csapat örömmel megtartaná, a Williams mindkét vezetője elismerte, hogy Nico Rosberg valószínűleg a McLarennél folytatja jövőre.

Nico Rosberg 2006-ban mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél, de az első GP2-es bajnok azóta sem ért el átütő sikert. A német 2008-ban még két idényre hosszabbított, de már jó ideje jelezte, hogy a szerződése lejárta után mindenképpen győzelemre is alkalmas autóban szeretne ülni.

Nyílt titok, hogy a McLaren – pontosabban a Mercedes – vele szeretné lecserélni Heikki Kovalainent, ha a finn nem mutat valamit az idény hátralévő részében. A Williamsnél is tudják, hogy valószínűleg búcsúzniuk kell az év végén Rosbergtől. “Örömmel tartanánk meg Nicót, de valószínűleg más csapatot választ” – mondta a Williams társtulajdonosa és műszaki főnöke, Patrick Head a német Auto Bildnek.

Jövőre Hamilton csapattársa (MTI/EPA)

Jövőre Hamilton csapattársa (MTI/EPA)

A csapat névadó alapítója, Sir Frank Williams is hasonlóan nyilatkozott az Autosportnak: “Nico nagyon is szerepel a terveinkben, de azt hiszem, a McLarennél is. Ha ejtik Kovalainent, Norbert Haug (McLaren csapatfőnöke) német pilótát szeretne helyette” – mondta az angol, hozzátéve, hogy a 2010-es felállás bejelentése inkább hetek, mint hónapok kérdése.

Valószínű egyébként, hogy a Williams is némettel újít: a csapattal már évek óta kapcsolatban álló A1GP- és F3-as bajnok, a jelenlegi GP2-éllovas Nico Hülkenberg 2010-ben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

“Nico valószínűleg már készen áll a Forma-1-re. Persze tanulnia kell majd, mint mindenkinek. Mindenki hibázik kezdetben. Lewis (Hamilton) mondjuk mindenkinél kevesebbszer bakizott, de hozzá hasonlókat csak húszévente ad az ég.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik