Élet-Stílus

Magyar bronz a cselgáncsvébén

Az 57 kg-os Karakas Hedvig bronzérmet nyert, míg a 73 kg-ban érdekelt Ungvári Attila hetedik lett a rotterdami cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Az idén Eb-bronzérmes Karakas bemutatkozása mindössze 2:41 percig tartott: ekkor lábfelszedés után hanyatt döntötte a dél-koreai Csi Hje Mjungot. A 19 éves miskolci sportoló második és harmadik mérkőzését is ipponnal nyerte, előbb az észt Julia Bezkót, majd a kínai Ma Jing-nantszorította le, ám a nyolc között az Eb-második, négy Világkupa-versenyen diadalmaskodó azeri Kifajat Gaszimova vazaarival megállította őt.

A vigaszágon a lengyel Malgorzata Bielak ugyancsak “belefutott” egy kőkemény leszorításba, végül a bronzmérkőzésen Karakas mindössze 14 mp elteltével eldobta az Ázsia-bajnok japán Macumoto Kaorit. Így Ungvári Miklós szerdai harmadik helye után már a második vb-bronzot szerezte a piros-fehér-zöld küldöttségnek.

Karakas (j) az Eb után a vébén is érmet nyert (MTI)

Karakas (j) az Eb után a vébén is érmet nyert (MTI)

“Edzőm, Kovács Gábor remekül felkészített a vb-re, főként neki köszönhetem ezt a szép eredményt a tavalyi rossz év után – nyilatkozta az MTI-nek. – A főként földharcokban szerzett ipponokat leginkább annak tulajdonítom, hogy a legjobbak között vagyok állóképesség szempontjából, de ami a bronzmeccsen történt, azt még én sem akartam elhinni. Pár másodperc elteltével sikerült kiemelnem Macumotót, persze azért izgultam, hogy a bírók szerint még bentről kezdtem-e el a mozdulatot. Idén még vár rám három korosztályos világverseny, úgyhogy ma csak visszafogottan ünnepelek…”

A csütörtöki másik magyar, az idei Hungária Kupán és a moszkvai Grand Slam-viadalon bronzérmes Ungvári első meccsén jukóval verte a chilei Fernando Salazart, majd hosszabbításban, ugyancsak jukóval lépett túl a tadzsik Farhod Rahimovon. A kétszeres Eb-második izraeli Yoel Razvozov két vazaarival távozott szomorúan a szőnyegről a “kis Ungvári” ellen, ám a két Világkupa-arannyal büszkélkedő, orosz Manszur Iszajev egy vitatott dobással vigaszágra küldte a ceglédi dzsúdóst. Ott a 31 esztendős török Sezer Hüysüz leszorítással verte őt, így hetedikként végzett.

Pénteken a magyarok közül ifj. Nagysolymosi Sándort (81 kg) és Szabó Franciskát (63) szólítják tatamira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik