Élet-Stílus

Magát búcsúztatta Cseh Tamás

admin
admin

2009. 08. 27. 16:35

Bár több politikus is eljött Cseh Tamás temetésére, az énekes kérésének megfelelően csak a háttérben, magánemberként kísérték utolsó útjára. A legmeghatóbb pillanatok azok voltak, amikor az énekes felvételről saját magát búcsúztatta egy dallal.

A Farkasréti temetőben Cseh Tamás római katolikus szertartás szerint tartott temetésére 2-3 ezer ember jött el, hogy elbúcsúzzon Cseh Tamástól. A tömegben feltűnt többek közt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Magyar Bálint, egykori oktatási minisztert, Molnár Gyula, Újbuda polgármestere. Az énekes kérésére azonban mindannyian csak a háttérben, magánemberként rótták le tiszteletüket a ravatalnál.

KÉPGALÉRIA! (fotó: Mészáros Gábor)

KÉPGALÉRIA! (fotó: Mészáros Gábor)

A művészvilágból Hobót, Balázs Fecót, Benkő Lászlót, Márta Istvánt, Koltai Lajost és Mucsi Zoltánt látta az FN.hu tudósítója. Rengetegen jöttek el egyszerű rajongók is, akik egy-egy szál virággal tisztelegtek, mint ahogy egykori bakonybéli indiántársai is.

„Szervusz Tamás” – kezdte a beszédet Bereményi Géza, a művész állandó szerzőtársa, aki elmondta, hogy Cseh Tamás még a télen kinézte a sírhelyét, és kérte, hogy szerezzék meg neki. Ismét elárulta, hogy mekkora fájdalom, hogy Cseh Tamással együtt meghalt a sok, még meg nem született dal is.

A búcsúzás legszebb, és legmeghatóbb pillanatai azok voltak, amikor felcsendült egy régi dal, a Megyek az utcán. Az énekes ezzel maga búcsúzott el a világtól:

„És talán lefekszem,
a földön elfekszem,
és azt kell éreznem,
nincs már mit végeznem.

Hát ilyen az utcán, lefelé,
nyitott kabátban, hazafelé,
érezve, hogy minden csak az övé,
aki ezt ígyen rendelé.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.