Élet-Stílus

Nem igazol új játékosokat a Loki

A BL főtáblájára jutott magyar bajnok menedzsere, Herczeg András nem tartja valószínűnek, hogy az átigazolási időszakból hátralévő néhány napban új játékosokat szereznének. A klubot részben tulajdonló város vezetője szerint a Loki sikere nemcsak a klubnak, hanem az egész magyar labdarúgásnak jót tesz.

“Gratuláltam a fiúknak az öltözőben a fantasztikus sikerhez, Szima Gábor többségi tulajdonossal pedig nosztalgiáztunk, hiszen éppen tíz éve vettük át a csődbe jutott klubot, és mostanra, kemény munkával sikerült a Bajnokok Ligája főtáblájára jutni” – mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában.

A klub 26-27 százalékát birtokló város vezetője kitért az európai szövetség által elvárt minőségű saját stadion hiányára, ami miatt ebben a kiírásban a csoportszakaszban is mindhárom hazai találkozóját a budapesti Puskás Ferenc Stadionban kényszerül lejátszani a csapat. Kósa úgy véli, hogy ez a siker már most érezhetően javította tárgyalási pozíciójukat, s emiatt is megvalósulhat egy megfelelő színvonalú aréna kialakítása. Szerinte magára a kivitelezésre – az előkészítés után – egy év elegendő.

“A Loki menetelése nem csupán a klubnak s a városnak, hanem az egész magyar labdarúgásnak is jó, hiszen az UEFA rangsorában is feljebb értékeli az országot, ami a következő idényben megkönnyítheti más nemzetközi kupaindulók dolgát. Nagyon fontos lenne, hogy más csapatok is sikereket érjenek el, az tenne jót nekünk is, ha lenne három-négy olyan csapat idehaza, melyekkel mindig éles, nemzetközi szintű összecsapásokat vívhatnánk” – mondta.

Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a műsorban az esetleges erősítésekkel kapcsolatban úgy vélte: augusztus 31-ig, az átigazolási szezon lezárultáig nem valószínű, hogy új játékosokat szerezhetnek. Kósa Lajos ugyanakkor hozzátette: tudomása szerint több csapattulajdonos is jelezte, hogy hajlandó tárgyalni esetleges kölcsönadásokról, amennyiben a Debrecennek szüksége lenne rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik